Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БЧК събира дрехи, обувки и завивки за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст започва кампания по набиране на дарения за пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. От организацията отбелязват, че в момента най-неотложните нужди са от нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, спално бельо, завивки, хигиенни материали. Желаещите да помогнат могат да предават материалите и вещите от днес до 11 февруари на адрес ул. "Братя Шкорпил" 3. Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони, уточняват от БЧК.

Кампания за дарения тече и в Балчик от днес. Желаещите да помогнат могат да занесат даренията си в Домашният социален патронаж на ул. „Варненска“ 2, каза председателят на общинската организация Нели Иванова.

Открита е и специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.) към всички мобилни оператори.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори български клуб заличиха властите в Скопие

Десетина дни след като закри Българския клуб в Битоля "Иван Михайлов" министърът на правосъдието на Република Северна Македония издаде заповед за заличаването и на Българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид, съобщава БГНЕС. И двете сдружения на местните българи бяха регистрирани преди 3-4 години. Тяхното заличаване става след поправки в..

публикувано на 30.03.23 в 19:43

Започва разширяването на рибарското пристанище в Бяла

Първа копка   беше направена на разширяването, реконструкцията и модернизацията на рибарското пристанище "Чайка" в Бяла в присъствието на заместник-министърa на регионалното развитие Николай Шушков и кмета на града Пеньо Ненов. На официалната церемония присъстваха областният управител на Варна Марио Смърков, представители на институции,..

обновено на 30.03.23 в 19:14

Международен конкурс търси иновативни разработки по дентална медицина

Верига стоматологични клиники във Варна и Лондон обяви международен конкурс за иновативни научни разработки в областта на денталната медицина. Конкурсът ще се проведе за седми път, а победителят ще получи академичната награда “Future of Dentistry” 2023 заедно с награден фонд от 3000 евро, който да подпомогне научното изследване. Конкурсът..

публикувано на 30.03.23 в 18:36

Ученици от Сливен и Нова Загора са подали сигнали за бомба

Ученици от Сливен и Нова Загора са подали сигнал за заложени взривни устройства в учебните им заведения. Ученик от 7 клас в Сливен и четири петокласнички  от Нова Загора са инициаторите на бомбените заплахи, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Едното от обажданията е подадено на телефон 112 за поставено взривно устройство в..

публикувано на 30.03.23 в 18:06

Здравният министър подписа договора за медицинските хеликоптери

Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев и Андреа Мертето от фирмата доставчик на хеликоптери за спешна помощ по въздух размениха подписания договор за изпълнение на обществената поръчка за доставка на хеликоптери за нуждите на спешна медицинска помощ по въздух, предаде БНР. Очаква се доставките на хеликоптерите в България да бъдат поетапно..

публикувано на 30.03.23 в 17:52

Мъже и жени ще сравняват заплатите си според нови правила на Европарламента

Нови правила прие Европейският парламент. Те ще задължат компаниите в Европейския съюз да дават информация, която да позволява на служителите да сравняват заплатите си. Те трябва да съобщават за разлики в заплащането на жените и мъжете. Съгласно новите правила вече ще трябва да се основава на неутрални по отношение на пола критерии...

публикувано на 30.03.23 в 17:10

Списъци, пари и примерни бюлетини откриха при спецакцията във Варна (ВИДЕО)

Множество списъци с имена и лични данни, пари в копюри по 100 и 50 лева, примерни форми на изборни бюлетини с попълнени квадратчета за определена партия и преференция, разчети за разходи за деня на изборите (най-вероятно за превоз на гласоподаватели по населени места, автомобили и съответните суми пари) са открити при специализираната полицейска..

публикувано на 30.03.23 в 15:52