Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Филмът "Смирен" с премиера пред варненска публика

| обновено на 23.03.23 в 07:09

След турне в САЩ екипът на „Смирен“ продължава срещите си със своята публика у нас, съобщават от продукцията. Дългоочакваният игрален дебют на документалиста Светослав Драганов предизвика дискусии, но и припомни на публиката в Чикаго и Ню Йорк какво е да се бориш за идеалите си в родината и как да запазиш човешкото във взаимоотношенията си с най-близките, споделят от екипа на филма. 

Актьорите и режисьорът ще присъстват на представянето на филма във Варна в четвъртък (23 март) от 18:00ч. Следват срещи с публиката в Плевен (24 март), Благоевград (30 март), Ямбол (31 март), Бургас и Каварна. 


По публикацията работи: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ

24 състава ще се включат традиционния общински фестивал "Лазаровден" в Балчик

Част от априлската програма на читалище "Васил Левски" по традиция е общинският фестивал на любителските състави "Лазаровден". Освен десетките изпълнители от общината, част от 18-о му издание на 8 април, празничния ден преди  Цветница, ще бъде изложбата с маслена живопис на балчишката художничка Флора Начев а под името „Цветята на Флора“. Откриването е..

публикувано на 31.03.23 в 14:57
Дуо Парашкевов - Кисленко

Българският цигулар Чавдар Парашкевов избра Варна за финалния концерт от турнето „La Belle Epoque” 2023

“La Belle Epoque” е наслова на концертната програма. Така в историята на човечеството наричат времето от последните 30 години на XIX в. и първото десетилетие на XX в., период, приключил с избухването на Първата световна война през 1914 г. Това е оптимистично и безгрижно време. „А днес - казва Парашкевов - повече отвсякога имаме нужда да се докосваме до..

публикувано на 30.03.23 в 17:08

"Варненско лято за деца" предстои на 1 април

С усмивка по повод Деня на шегата 1 април са замислили концерта си “Не на шега!” младите таланти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. Пред малки и големи те ще представят пролетното събитие от поредицата „Варненско лято за деца“, образователен модул от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Концертът..

публикувано на 30.03.23 в 15:05

Изложба на Иван Кирков в Градската художествена галерия във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, представя от днес изложба, която ще обогати ценителите на изкуството с възможността да се потопят в творчеството на едно от големите български имена от втората половина на ХХ век и първото десетилетие на нашия век - Иван Кирков (1932-2010). Артист с огромна творческа активност, с..

публикувано на 29.03.23 в 09:56

Историите за 30 жени, преживели насилие, представя изложбата "Пробуждане между редовете"

Изложбата с кауза "Пробуждане между редовете" гостува във Варна. Тя ще бъде подредена от 6 до 16 април в пространството за култура ReBonkers. Експозицията представя в 30 картини историите на жени, преживели насилие. Преди това изложбата гостува в столичната Национална галерия Квадрат 500. Картините са дело на 23-ма артисти, претворили..

публикувано на 27.03.23 в 15:44
Музей за нова история-Варна

Oригинали на първите грамофонни плочи, записани във Варна, дарява внукът на Стоян Бешков

Дарение с огромно значение за културната памет на Варна ще направи на 27 март, понеделник, от 10:30 часа в Музея за нова история на град Варна проф. Венко Бешков, внук на Стоян Анастасов Бешков. Той ще дари на музея оригинални екземпляри на първите грамофонни плочи, записани във Варна. Записът е направен през лятото на 1906 г. от представители на..

обновено на 26.03.23 в 10:57

Ден на читателя във варненската библиотека, читалнята й е изрисувана с графити

Читалнята на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" вече е с нов облик. Поводът е 140-годишният юбилей на к ултурната институция. На стената на читалната зала е изрисувано цветно графити пано, на което е изобразен и философът Аристотел. То е дело на графити артистите от The Graff`s. Всичко е направено със спрейове, но за фигурата на..

публикувано на 24.03.23 в 12:47