Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българските архитектурни паметници в макети

ЦПЛР - Общински детски комплекс град Варна представя изложба с отличените експонати от XII издание на Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Община Варна, Регионален инспекторат по образованието – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Мерките за закрила на деца с изявени дарби.

За Казанлък, Русе и Велико Търново заминават специалните награди от XII издание на Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“. Техни носители са съответно Рая Гайтанджиева, Катерина Димова и Борислав Христов. Това сочат протоколите на оценяващата комисия, които вече са публикувани на официалната уеб страница на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

През т.г. журито разгледа и оцени общо 52 макета на 64 участници от 27 населени места в страната. Оценяващата комисия бе с председател инж. Севдана Таушанова.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Sake /ACT01/ - качествена електронна музика и британски DJ на варненска сцена

1 април, събота, Арт салон на Радио Варна, 23.00 часа Екипът на Saké ви кани на първата част /ACT01/ от магическото пътешествие в света на качествената електронна музика. Уникалната тема, която е избрана за ACT01, подходяща за мястото, се нарича ART HOUSE . Тя се състои от изисканост, стил и хаус музика. Разделена в две зали, тя цели..

обновено на 31.03.23 в 17:19

"Страстното мълчание" - сборна изложба живопис и скулптура

2 април, неделя, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа "Страстното мълчание" е сборна изложба на художниците: МИХАИЛ ГУРТОВОЙ, АЛФИЯ КИРЧЕВА, ИРИНА ПОЖАРИЦКАЯ и ОЛЯ РИБАКОВА "Живопис е страстно мълчание." - този израз на художника Гюстав Моро споделят авторите на изложбата и добавят: "Картините и скулптурите са нашият глас. Как живяхме през тази..

публикувано на 30.03.23 в 14:55

Срещи с български автори и много музика в Пролетния салон на изкуствата

Десет събития, сред които срещи със съвременните български автори Георги Бърдаров, Теодора Димова, Здравка Евтимова, Амелия Личева, джаз, рок, електронна музика и симфонична класика ще звучат в рамките на Пролетния салон на изкуствата във Варна, който ще се проведе в периода от 21-ви март до 22-ви април. 21 март - 22 април 2023 г...

обновено на 25.03.23 в 11:32

Радио Варна се включва в националните чествания по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Вече са подредени 14-те писма от кореспонденцията между Иван Драсов и Данаил Попов , съратници и приятели на Васил Левски. Експозицията може да бъде видяна в Стъкления павилион до сградата на Радио Варна . Оригиналите на..

обновено на 17.02.23 в 09:14

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Екипът на Радио Варна Ви пожелава здрава и успешна 2022 година. Щастливи сме да споделим с Вас, че Арт салонът на Радио Варна е отворен за посетители . Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и..

обновено на 24.01.22 в 10:41