Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Новият ден" на 24 март 2023 г. с Димитрина Дончева

Варна
Снимка: Д.Дончева

Има ли причини да се повиши цената на хляба и какво предвиждат представители на бранша след коментари за връщане на ДДС-то на хляба?

Как жителите на вх.6 в бл.146 в кв. „Младост“ във Варна се подготвят за пролетното почистване на морската столица?

Защо е важно приемането на съвременна и демократично изготвена визия за децата в България?

Какво е количеството вода в язовирите след сухата зима?

„Добър вечер“ – журналистката Лиляна Трънкова представя новата си книжка във Врана.

Кои лектори ще участват във Фестивала на здравето, който ще се проведе при вход свободен през почивните дни във Варна?


ВИЖТЕ ОЩЕ
Автор: Петя Константинова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 юни със Светлана Вълкова

Театрали, артисти и музикални дейци готвят блокаж на арт събитията заради орязан бюджет за култура – Христо Мутафчиев коментира проблема, според министъра на културата Кръстю Кръстев няма да се стигне до национален протест Закриваща пресконференция на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ „Стефан Данаилов. Игра на..

публикувано на 09.06.23 в 13:00

Ирена Радева: Всяко РУО в страната може да легализира образователни документи от чужбина

Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието коментира за Радио Варна процедурите за включване на ученици и кандидат-студенти от чужбина, в частност - от трети страни извън Европейския съюз. "В момента легализирането на документите за учащи след 7 клас и тяхното регистриране в национална онлайн система се извършва от Регионалните..

публикувано на 09.06.23 в 11:58
Chart

#722 ТОП 20 (09.06-16.06.2023)

публикувано на 09.06.23 в 09:55

НОВИЯТ ДЕН на 9 юни с Мариела Димитрова

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес . А днес се очаква Народното събрание да обсъди проект на решение, внесено от „Продължаваме промяната..

публикувано на 09.06.23 в 06:16

"На светло" в четвъртък, 8 юни

Дискусия относно предизвикателствата пред българските пристанища и възможностите за развитието им, като се обърне внимание на перспективи за екологична и енергийна устойчивост, добри практики от други морски басейни, нови проектни идеи се провежда във Варна – репортаж; Традиционната международна ядрена конференция "Българската атомна енергетика”..

публикувано на 08.06.23 в 13:45
плаж Офицерски запад, Варна

"Новият ден" на 8 юни 2023 г. с Димитрина Дончева

Законопроектът за изграждане на офшорни ветрогенераторни паркове бе обсъден в Комисията по енергетика, която по-рано го отхвърли. Той предвижда появата на ветропаркове в Черно море, което ще застраши както риболова, така и туризма, коментира инж. Димитър Куманов от сдружение "Балканка". Интервю. Да бъдат изградени мобилни полигони за..

публикувано на 08.06.23 в 06:00

НА СВЕТЛО на 7 юни с Валeрия Василева

Край Варна се провежда Международната конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“. Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов обявиха, че движение "Ние идваме!" става партия. Във Варна се провежда среща на Международната Федерация на компаниите от погребалния бизнес   и  на Съюза..

публикувано на 07.06.23 в 14:00