Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 26 май с Мариела Димитрова

Варненци живеещи в Гръцката махала изразиха възмущението си, че ремонтът, който се извършва в момента на тротоара пред кооперацията им, ще доведе до сериозни проблеми – наводняване на мазите на кооперацията им и подкопаване на основите на цялата сграда. Подадоха сигнал в Радио Варна с надежда да им бъде обърнато внимание от общината, към която са изпратили писмено искане за среща с отговорната дирекция. Репортаж в 8.10 часа.

За безопасността на батериите на електрическите превозни средства - за какво да внимават, особено водачите на електрически тротинетки – коментираме с доц.Марин Маринов и асистент Георги Желев от Електротехнически факултетнаТехнически университет-Варна, където в екип разработиха електромобил и електрически мотоциклет.

И тази седмица продължават срещите в ефира на Радио Варна с бесарабската част на Украйна, населена с българи, където бяха репортерът Доротея Николова и Румен Сарандев. Тази седмица ще ни отведат до големите български села - Кубей и Чийший (Городне на укр.) – ще чуем Мария Устиянова - зам.директор по учебната част и преподавателката по български език Светлана Михайлова. 

Ще разкажем и за 35-то издание на Традиционен музикален фестивал „Дни на класическата китара” – Варна, което започва днес и ще продължи три дни. В 10.20 часа - интервю с Господин Канев - главен организатор на Дни на класическата китара. 
По публикацията работи: Мариела Димитрова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Улица

POST FACTUM с Валери Великов, на 29 май

Очаква се в 17 часа академик Николай Денков да получи втория мандат за съставяне на правителство. Следим темата с особено внимание предвид последните записи от Националния съвет на ПП и замразените от Мария Габриел преговори. В следващите дни ще е интересно да разберем какъв ще е състава на бъдещото правителство, ако въобще се стигне до..

публикувано на 29.05.23 в 15:35

На 29 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 29 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Matt Barlow (ASHES OF ARES, екс-ICED EARTH) – част едно. Специално интервю с Maurice Swinkels и Fabian Verweij (LEGION OF THE DAMNED). Представяне на "Delphinium" - новия сингъл на Боил Каранейчев – BoiL.  В предаването ще звучи музика на: ODDPLAY, JACKETT, DANKO JONES,..

публикувано на 29.05.23 в 14:25

"На светло" на 29 май 2023 г. със Сияна Спиридонова

Голям дъжд се изля този предиобед над Варна. Данни за количеството на валежите в Североизточна България и очаква ли се промяна във времето -  дежурният синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна. Общинският съвет във Варна заседава извънредно днес. Поводът е кандидатстване на администрацията по процедура за..

публикувано на 29.05.23 в 13:35

"Новият ден" на 29 май

Варненци живеещи на ул. „Александър Батенберг“ 45 трябва да внесат писмо в Община Варна, в което да опишат, че коренната система на дървото, което се намира пред сградата им, застрашава основите на сградата и ги компрометира. Това каза за Радио Варна инж. Петър Гърбузов, директор на Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“...

публикувано на 29.05.23 в 06:21

НА СВЕТЛО на 26 май с Иван Барбов

Морето още не става за къпане, затова ви каним да прекрарате слънчевият петъчен следобед на честотите на Радио Варна. Заедно с Иван Барбов, Нина Милошевич и звукорежисьора Добромир Мързов ще се "окъпем" ефирно в морето от интересни теми и събития от деня, актуалните новини и хубвата музика, подготвена от музикалния редактор Димитър Димитров. Няколко..

публикувано на 26.05.23 в 14:05
Chart

#720 ТОП 20 (26.05-02.06.2023)

публикувано на 26.05.23 в 10:22

С "Хоризонти" към местата на Св. Св. Кирил и Методий в Рим

В предаването за туриъм и приключения днес се пренасяме в Рим за един специален за българи и изобщо славяни маршрут. Ще посетим най-важните места свързани с делото и живота на светите братя Кирил и Методий. Векове назад ни връща Катерина Георгиева, която живее дълги години в италианската столица и поддържа свой канал за историята и забележителностите на..

публикувано на 26.05.23 в 09:51