Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 9 юни с Мариела Димитрова

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес. А днес се очаква Народното събрание да обсъди проект на решение, внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“, за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата. Акциите са на стойност 17 милиона лева. Дали държавата може да си вземе акциите в Панаира без ново решение на Общинския съвет във Варна? За Радио Варна ще коментира 8.10 часа пловдивският депутат от ПП/ДБ Манол Пейков, който е един от вносителите на това предложение.

Не е удачна смяната на министъра на туризма, точно когато започва новият сезон. На е поста да е човек с компетентност в тази сфера, а не конкретната личност. Това становище изразиха от БХРА във Варна. В 8.40 часа коментар на местния председател Павлин Косев.

За реставрацията на Темелковия хан в Балчик ще разкажем в 9.20 часа. Сградата е паметник на културата от местно значение.

С репортаж за живота в долночифлишкото село Господиново ще продължим в 9.40 часа.

А в 10.20 часа ще отбележим Международния ден на архивите с госта в студиото Владимир Владимиров – директор на Държавен архив – Варна. В 11 часа там ще раздадат призовете „Приятел на ДА – Варна за  2022 г.“, „Читател на ДА – Варна за 2022 г.“ и „Дарител на ДА – Варна за  2022 г.“. Гостите могат да разгледат гостуваща изложба и оригинални снимки и документи посветени на 110 г. от Балканските войни.


По публикацията работи: Мариела Димитрова
ВИЖТЕ ОЩЕ
През тъмния коридор към светлото бъдеще

POST FACTUM с Валери Великов, на 26 септември

Местни избори: Реален политически сблъсък или симулация? Кандидатът за кмет от ПП/ДБ Благомир Коцев представи днес своя екип и приоритетите си за развитието на Варна. Количеството на незаконно добитата дървесина у нас е между 1/4 и 1/3 от размера на официално добитата дървесина. Това става ясно от доклад на природозащитната организация WWF...

публикувано на 26.09.23 в 16:11
Морето на Шокриполвци в началото на есента

НА СВЕТЛО на 26 септември с Валерия Василева

Във Варна днес се провежда регионално събитие на тема „Повишаване на информираността и изграждане на капацитет за участие на заинтересованите страни в процеса на изпълнение на планове за управление на НАТУРА 2000. 40 години движение на сляпо-глухите в България и 20 години от създаването на Европейския съюз на сляпо-глухите се отбелязват с..

публикувано на 26.09.23 в 13:45

НОВИЯТ ДЕН на 26 септември с Иван Барбов

Есента е време, в което отново си пиеш кафето, само че с чорапки. С чорапки, но и с широки усмивки, с чаша кафе и все още лятно настроение на честотите на Радио Варна ви очакват Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Добромир Мързов.  Засега единственото нещо, по което можем да познаем, че е есен са жълтите листа. Като..

публикувано на 26.09.23 в 05:54

На 25 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Devon Graves (PSYCHOTIC WALTZ, DEADSOUL TRIBE). Разговор с Константин Джамбазов (ХАДЕС) за новия му солов албум "Тъмно пътешествие". Емил Стоянов за новия албум на BADCAST "Paranoia Playground". В "Мазето на Вакашински" – Христо Красимиров, Антонио Митов и Ясен..

публикувано на 25.09.23 в 14:25

"На светло" в понеделник, 25 септември

Репортаж от откриването на паметник на Генерал Колев на едноименната улица, кръстена на него във Варна; Предизвикателствата пред фармацевтите - среща с представител на бранша по повод Деня на фармацевтите; Благотворителен базар за семейства в нужда - още от Невена Иванова от Фондация "Добротворци"; Репортаж от Клиниката по урология в МБАЛ "Св. Анна"..

публикувано на 25.09.23 в 11:22

НОВИЯТ ДЕН на 24 септември с Мариела Димитрова

В последните дни преди предизборната кампания за органи на местната власт, от днес до четвъртък, репортерите на Радио Варна ще бъдат във всеки един район на морския град, за да съберем и представим вашите мнения по отношение на управлението по райони, за свършената и несвършена работа от районните кметства, както и в каква посока още да работят..

публикувано на 25.09.23 в 06:55
с.Житница

На село в Житница

Село Житница има важно стратегическо и икономическо значение за провадийския и изобщо варненския регион, а преди години е било и   административен център. В селото е имало и много хора - силна интелигенция, развити инфраструктура и благоустрояване. Имало е здравен кабинет, зъболекарски кабинет, местните споделят, че са раждали децата си на..

публикувано на 23.09.23 в 08:00