Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Новият ден" на 27 септември 2023 г. с Димитрина Дончева

Варна
Снимка: Д.Дончева

Жители на Варна коментират какво от обещанията по райони е свършено през изминалия мандат на местно управление и какво не. Тази сутрин питаме живеещи в кв. Аспарухово и Галата.

Конкретен район в центъра на Варна е превърнато в сметище, сигнализира слушател на Радио Варна. Мястото е улица Охрид №2. Репортаж.

Какви мерки взема държавата за интегриране на сляпо-глухите хора в България и как сляпо-глухо дете може да бъде научено да общува?

Какво представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“ подредена в Морската градина от Военноморския музей?

Варненският фотограф Александър Николов представя самостоятелна изложба в Градската художествена галерия “Борис Георгиев”. Интервю.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 1 декември с Иван Барбов

Декември е месецът, в който към въпросите "как си" и "какво правиш" прибавяме и "къде ще си на Нова година". Нова година е още далеч, но ако още нямате планове къде ще посрещнете първото декемврийско утро, каним ви да го направите на честотите на Радио Варна.   Бодри и засмени, там ви очакват Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Венци Фотев..

публикувано на 01.12.23 в 05:47
Chart

#743 ТОП 20 (01.12-08.12.2023)

публикувано на 30.11.23 в 20:29

НА СВЕТЛО в четвъртък, 30.11.2023

През изминалата седмица бяха гласувани на първо четене предложения за промени в данъчните закони, сред тях и такива, засягащи ресторантьорите и всички, опериращи в сектор туризъм. Коментар на Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България; Проект, финансиран по програмата Хоризонт 2020, представиха на онлайн събитие от Асоциация..

публикувано на 30.11.23 в 13:21

НОВИЯТ ДЕН на 30 ноември с Мариела Димитрова

Юристът Велислав Величков от Правосъдие за всеки за поредните промени в проект на коляно в Конституцията. Ако срокът за дискусии и обществен дебат, между първо и второ четене, е само три дни, след 8-ми декември, това е несериозно и ще засили съмненията, че всичко е предварително решено, смята председателят на гражданската инициатива с когото ще..

публикувано на 30.11.23 в 06:25

НА СВЕТЛО на 28 ноември с Валерия Василева

Регионалният център за развитие на социалната икономика в Североизточна България, създаден във Варна по проект на Министерството на труда и социалната политика, беше официално открит днес. Радио Варна организира за осма поредна година своя традиционен конкурс за детска рисунка за деца от 6 до 16 години - темата е „Коледна приказка”, а..

публикувано на 28.11.23 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН на 28 ноември с Иван Барбов

Студът не плаши сърцата наши щом новият ден започне с топлината на ароматното кафе и честотите на Радио Варна. В деня, който е по-известен като "Щедрият вторник", Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Недялко Добрев ще раздават щедро усмивки и добро настроение, както и интересни теми и ефирни срещи, полезна информация и актуални..

публикувано на 28.11.23 в 05:54

На 27 ноември в "От другата страна" по Радио Варна

На 27 ноември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сÓskar Logi Ágústsson (THE VINTAGE CARAVAN).Разговор с Милко Дюлгеров (NEVER PREY) за дебюта на MOGA "Where Do You Come From". Представяне на новия миниалбум на KHANЪ "Слънцата на Момчил" – Здравко Пеев с подробностите. Боян"Hellbobz" Генов за новия сингъл на FYELD "Hoi..

публикувано на 27.11.23 в 14:25