Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 4 октомври с Мариела Димитрова

Никола Рахнев от Гората.бг

Истинско предизвикателство се оказва преминаването на живеещи, работещи и учещи в района на Ален мак и Кабакум заради паралелни ремонти, както по ул. „Петър Попов“, така и по ул.„Боян Бъчваров“. В момента до Варненския свободен университет се стига единствено с автобус номер 9, който не обслужва спирките след учебното заведение заради ремонта от началото на лятото. Достъпът с коли също се оказва нелека задача – репортаж в 8.10 часа.

Преминаването на тежкотоварни автомобили с голяма скорост през село Тополи притеснява хората – репортаж и становище от КАТ-Варна в 8.40 часа.

Помощ за българите в област Тараклия, в Молдова ще осигури инициативата Гората.бг. Сънародниците ни там живеят трудно и имат нужда от нашата подкрепа, казава организаторът и двигател на Гората.бг Никола Рахнев, който днес потегля за Тараклия – ще го чуем в 9.15 часа.

В навечерието на отоплителния сезон около 200 лева струва кубик дърва за отопление във Варна. В цената са включени нарязването, нацепването и транспортът, който е около 40 лева от крайната цена. Метровките могат да бъдат открити за около 150-160 лева с транспорта. Репортаж в 9.40 часа.

За все по-населената с технологични обекти орбита на Земята и предизвикателството на един астрофотограф да „улови“ обекти извън Слънчевата система – интервю с Никола Антонов в 10.20 часа. Негови снимки са част от изложбата „Из тайните на космоса“ в Арт салона на Радио Варна. 


По публикацията работи: Мариела Димитрова
ВИЖТЕ ОЩЕ
Есенно море, ноември

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 5 декември

Репортаж по два слушателски сигнала; Репортаж от рибната борса във Варна за цените на рибата преди Никулден; Момичетата между 10 и 13г. могат да се възползват от Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка чрез ваксината срещу човешкия папилома вирус. Ваксината вече обхваща и повече щамове на вируса...

публикувано на 05.12.23 в 05:51

На 4 декември в "От другата страна" по Радио Варна

На 4 декември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сKip Winger (WINGER).Разговор с Емил Анчев за новия албум на КОНКУРЕНТ "The Hard Way". Представяне на новия албум на РЕНЕГАТ "Равносметка" – Константин Кацаров с подробностите. "Неравноделни времена 2 – Облачните шалове на Витоша" – нова книга от Адриан Иванов (ЕР МАЛЪК)...

публикувано на 04.12.23 в 14:25

"На светло" на 4 декември

Ще има ли и във Варна ограничение за влизането на стари автомобили в централната част на града? Отговорите търсим с Даниела Стойнова. До края на годината се очаква да бъде приета европейска директива, която урежда работата чрез платформи. Директивата дава презумпция за трудово правоотношение, с което хората ще се ползват от право на почивки и..

публикувано на 04.12.23 в 13:15

Хора и влакове - на гости в село Комунари

Днес гостуваме в едно малко селце, намиращо се на около 70 километра от Варна в полите на Стара планина. Село,  заобиколено от красива природа, с богата история, но трудно настояще. Това е село Комунари в Община Дългопол.  „Повечето съборени къщи са по главния път и който мине си казва, че сигурно тук няма хора...“ Това са думи на кмета на..

публикувано на 02.12.23 в 11:15
Автор: Бисер Лазаров

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 декември със Светлана Вълкова

"Стара Варна в картини – изобразителното изкуство във фондовете на Музея на Възраждането" Захари Карабашлиев представя новия си роман „Рана“ Лора Маринова издаде първа част от книгата си „Паметна плоча“, посветена на нейния баща, художника Янко Маринов Варненската галерия „Ларго“ празнува 15 години с изложба „Зона на съприкосновение“..

публикувано на 01.12.23 в 10:50

НОВИЯТ ДЕН на 1 декември с Иван Барбов

Декември е месецът, в който към въпросите "как си" и "какво правиш" прибавяме и "къде ще си на Нова година". Нова година е още далеч, но ако още нямате планове къде ще посрещнете първото декемврийско утро, каним ви да го направите на честотите на Радио Варна.   Бодри и засмени, там ви очакват Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Венци Фотев..

публикувано на 01.12.23 в 05:47
Chart

#743 ТОП 20 (01.12-08.12.2023)

публикувано на 30.11.23 в 20:29