Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София в готовност за Ед Шийрън

Снимка: thevoice.bg

София се подготвя за грандиозния концерт на британската мегазвезда Ед Шийрън, предаде репортер на БГНЕС.

Концертът ще се състои на Националния стадион „Васил Левски“ и на него се очаква да присъстват 66 хиляди почитатели на звездата. Ед Шийрън ще изпълни най-големите си хитове на 360-градусова сцена.

Зрителите ще влизат на стадиона от 4 специални пункта. Разрешено им е да внасят до 1 литър вода, като капачката на бутилката ще бъде премахвана на входа.

Заради концерта бе въведена и нова организация на движението в района на стадион „Васил Левски“. Движението бе спряно по обед в двете посоки на бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“ в участъка от „Орлов мост“ до „Драган Цанков“, както и по ул. „Гурко“ в участъка от „Васил Левски“ до „Христо и Евлоги Георгиеви“.

Въпреки това ситуацията в столицата е спокойна и няма напрежение.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стъпка по стъпка обратно към нормалността, или "животът продължава" по украински

Когато бях по-млад, на всяко семейно събиране баба ми – преживяла Гладомора и Втората световна война - вдигаше наздравица с чашка водка с думите „Да пием за това да не познаете какво е глад и война !“. Докато разказва това, Сергий Гуцалюк – пенсиониран военен ветеран от Одеса - носталгично се усмихва. В рамките на няколко години той..

обновено на 31.08.24 в 16:02

Вълчи дол празнува с фолклорен фестивал и богата програма

През септември се навършват 50 години от обявяването на Вълчи дол за град Във Вълчи дол днес започват тържествата, с които ще бъдат отбелязани няколко важни за общината годишнини. Преди 150 години е заселено село Курт дере (старото име на Вълчи дол). Вече 110 години то е самостоятелна община. Преди 115 години на новопостроената гара в..

публикувано на 31.08.24 в 14:49

"Море от ритми" в Балчик от 20 до 23 септември

14-тият Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" - Балчик 2024 ще се проведе от 20 до 23 септември в Балчик и с него приключва фестивалният сезон в Белия град. Организаторите от Сдружение с нестопанска цел "За Балчик" и директорът Галина Гавраилова обобщават, че след крайния срок за записване през август в серията празнични септемврийски..

публикувано на 30.08.24 в 15:38

Варна се включва в „Акция Книгодарител“, събират книги за читалища и училища у нас

Варна е един от градовете у нас, в който ще се проведе акцията "Книгодарител". Третото издание на традиционната инициатива започва днес и ще продължи до 22 септември в 11 градове в страната. 20 пункта са поставени в градски обекти от верига бензиностанции, където се приемат книжни дарения.  Пунктовете за събиране на книги във Варна са на..

публикувано на 30.08.24 в 13:54

Самодейци от Тополи спечелиха голямата награда от Международен фестивал в Полша

Самодейците от състава за автентичен фолклор при читалището във варненското село Тополи завоюваха голямата награда - "Златна брадва" - на 55-ия Международен фолклорен фестивал в Закопане, Полша.  Категорията, в която тополчани са впечатлили журито, е свързана с обичаите. Измежду участниците от осем държави, българският състав завоюва призовото място, с..

публикувано на 30.08.24 в 10:35

Здравната каса ще известява с sms или по viber за лекарства и помощни средства

От понеделник – 2 септември, Здравната каса ще уведомява с sms и по viber пациентите със скъпи лекарства за хронични или редки болести и за изписаните им рецепти и одобрени протоколи, както и за отпускането на помощни средства и медицински изделия. Пациентите ще получават в известие за движението на лекарствените им протоколи за скъпоструващите..

публикувано на 30.08.24 в 08:25
Балчик

Какво време ни очаква през септември?

Температури над нормата очакват през септември синоптиците.  Най-високите температури през месеца ще бъдат между 32° и 37°, а най-ниските – между 7 и 12 градуса. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата. През повечето дни от първото десетдневие ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, придружени от краткотрайни..

публикувано на 30.08.24 в 07:00