RETURN - дебютният албум на София Димитрова

София Димитрова започва музикалния си път като оперна певица. Възпитаник е на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. Живее в продължение на 15 години в Ню Йорк. Изнася концерти в Италия, Швейцария, Португалия, Испания, САЩ, Англия, Шотландия. Тя винаги е била привърженик на свободата във всичките ѝ форми. Това я кара да излезе от рамките на класическата музика и да се насочи към джаза. След завръщането си във Варна, участва активно в музикалния живот на града със своя солов проект, както и с джаз групата Sofistics. Нейните музикални търсения не спират до тук. Напротив довеждат я до създаването на първия ѝ албум - Return, който певицата определя като връщане към себе си и към корените си.

Искахда направя албум в стил, който да е различен от класиката, да се завърна към себе си и към това, което винаги съм мечтала да правя още в тийнейджърските си години - да композирам и изпълнявам собствена музика.

RETURN - първият албум на София ДимитроваВ основата му е синтпоп звученето, стил, с който София израства през тийнейджърските си години. В него изобилстват синтезатори и електронни звуци. Половин година отнема на певицата да завърши този проект, в който е сама като изключим участието на китариста Деян Ангелов в някои от песните. В Return София е композитор, текстописец, певица и инструменталист. Вдъхновнява я всичко, дори малките неща, които низаобикалят ежедневно: Един случайно чут разговор между непознати ме вдъхновява да напиша няколко песни., споделя певицата.

Гласът в този проект звучи много чисто и натурално, без намесата на допълнителни ефекти: От самото начало, когато започнах да записвам албума държах на това гласът да звучи естествено на фона на цялата електронна музика с аналогови синтезатори. За мен беше много важно това., разказа София в ефира на Радио Варна. Официалната премиера на Return ще бъде на 17 май във
Варна.

Повече за албума може да чуете в прикачения аудио файл.