Ректорът на Медицинския университет във Варна стана почетен доктор на Морското училище

Ректорът на Варненския медицински университет проф. д-р Красимир Иванов днес бе удостоен с почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище.

Решението на Академичния съвет проф. Иванов да стане почетен доктор е мотивирано от дългогодишното сътрудничество между двата университета, посочи ректорът на Военноморското училище флотилен адмирал проф. Боян Медникаров. По думите му най-важната инициатива за нуждите на страната и армията в това партньорство е обучението на бъдещите военни лекари. Този проект би бил невъзможен без Медицинския университет и разбирането на неговия ръководител, посочи Медникаров.

Снимка

Да подготвяме бъдещите военни медици е голяма чест и отговорност, допълни проф. Иванов. Той припомни, че във Варна военните лекари, освен воини, винаги са били и общественици, поставили основите не само на местното, а и на националното здравеопазване. България има нужда от военни лекари, особено като се има предвид, че в момента в национален мащаб няма достатъчно добра подготовка за реакция при кризисни ситуации, а ние подготвяме тези младежи точно за това, допълни Иванов.

Снимка