Природосъобразният начин на живот е път към здраве и щастие

Туба Димитриу е от Турция, но живее в Кипър. Водена от желанието за здравословен начин на живот. Туба е сред доволните пациенти на д-р Емилова. На 42 години от пациент с хронични заболявания, Туба се превръща в щастлив и здрав човек, който води природосъобразен начин на живот. 

Какви здравословни проблеми имахте?

Аз имах висок холесторол и кръвно налягане и се тревожех, че в бъдеще ще имам проблеми със сърцето. Кръвното ми беше около 200 и бях приета в болница след припадане.

Колко години беше така?

В продължение на три години аз имах високо кръвно и пиех лекарства, предписани от лекар.

С тези медикаменти кръвното влизаше ли в норма?

Вземах лекарствата и те контролираха кръвното, но не се чувствах добре докато ги вземах. Треперех, чувствах се много зле, огладнявах, ядях в големи количества и наистина не се учвствах добре.

А как се отрази всичко това върху килограмите?

Започнах да покачвам килограми, а досега никога не съм имала подобни проблеми. Не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра лекарствата.

От колко време сте в клиниката на д-р Емилова?

Идвам за втори път в клиниката. Още на първи, втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да пия по едно кафе на ден, за да си регулирам кръвното налягане. Веднага усетих разликата още след първия престой. Проследявах си кръвното налягане, защото ме посъветваха, когато кръвното надскочи 150 да взема лекарство. Но след престоя ми тук то никога не достигна такива стойности и аз не съм пила лекарства.

Вие сте започнала да спазвате здравословен режим на хранене.

Не мога да кажа, че бях много стриктна и започнах да нарушавам правилата. Така кръвното започна отново да се повишава. Това ме върна отново в клиниката. Но вече обещавам, че ще бъда добро момиче и ще спазвам правилата. Аз много вярвам на програмата и знам, че трябва стриктно да спазвам съветите на д-р Емилова.

Аз съм много щастлива да бъда тук. Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Никога не съм разчитала на официалната медицина. Аз се чувствам добре и планирам всяка година да идвам тук.

Клиниката на д-р Емилова от 20.09 отново е в хотел Аква Азур край Варна. Телефонът за връзка с нейния екип е 0888/951288