”Новият ден” на 14 февруари с Мариела Димитрова

Доц.Валери Йотов
Снимка: Радио Варна

Най-важните и значими открития през археологически сезон-2019 ще предтавят по повод своя празник днес варненските археолози от Регионалният исторически музей. Те определят изминалата година като изключително успешна, а едно от големите открития са четирите пласта история в сърцето на града – античност, римско време, византийско и края на Османската империя. Те могат да се видят в пространството известно като "градинката до ДЗИ".  Това е уникален късмет както за археолозите, така и за Варна и за България, смята археологът доц.д-р на историческите науки Валери Йотов от Регионален исторически музей-Варна. Каква ще е съдбата на находките чуйте в 8.10 часа. 

За виното с емоция, качествата на уникалните български сортове „Гергана“ и “Гъмза“ и възраждането на винената култура у нас през последните години, на Трифон Зарезан, ще сподели в 8.40 часа Нина Николова, сомелиер на един от големите варненски ресторанти. 

Споделеното пътуване начин на употреба и ефекта му върху фирмите, предлагащи услуги за туристи, като фирмите за коли под наем – в 9.10 часа гледната точка на управител на фирма за rent-a-car Пламен Миланов. 

Поглед към живота във варненското село Ботево в 9.40 часа, с репортаж оттам. 

“Аида“ на Дзефирели ще можем да гледаме по време на “Опера в Летния теартър“ това лято. За продукцията с италиански лиценз от перуките до декора, разказваме в 10.20 часа с Даниела Димова, директор на ТПМЦ-Варна.