Миглена Селишка взе европейска титла

Миглена Селишка спечели титлата в категория до 50 килограма на Европейското първенство по борба в италианската столица Рим. Селишка детронира миналогодишната шампионка Оксана Ливач (Украйна) с 5:3 точки и взе реванш за поражението си на финала от предишния континентален шампионат в Букурещ. Ливач водеше с 1:0 след първата част, но с четири безответни точки българката стигна до обрат и не изпусна победата.
Биляна Дудова завърши със сребърен медал и не успя да защити титлата си в категория до 59 килограма на Европейското първенство по борба в италианската столица Рим. Дудова претърпя драматично поражение с 4:5 точки от Анастасия Никита (Молдова) в двубоя за златото. Дудова не успя да спечели четвърта европейска титла в кариерата си. Тя има и други две, но в по-долните категории до 55 килограма (Нови Сад 2017) и до 57 килограма (Каспийск 2018).
Тя все пак донесе четвърти медал за България от Еврошампионата и втори при жените след златото Миглена Селишка (50 кг) от по-рано днес. Другите две отличия са златото на Едмонд Назарян (55 кг) и среброто на Даниел Александров (72 кг) в класическия стил при мъжете.