В StartUp тази седмица: Имат ли бъдеще соларните самолети?

Българската стартираща компания Twin Ray, която спечели регионалното състезание за бизнеси в енергийния сектор PowerUp! и  разработва малки електрически самолети с късо разперване на крилете, които се зареждат със соларна енергия, е нашият фокус в..

обновено на 02.11.17 в 14:47

Как се развива startup културата у нас, чуйте в StartUp

Oще месец продължава т.нар. дигитално турне edit on the road, което започна в края на август от Варна и ще обхване общо седем те най-големи града у нас. Зад идеята да срещнат дигиталните предприемачи и традиционния бизнес стои Саша..

публикувано на 23.10.17 в 12:00

Варненската Sea Harmony спечели световно състезание за зелени идеи

Иновативният проект за изкуствени вертикални мидени рифове на варненската компания Sea Harmony спечели първа награда в раздел "Системи за устойчиво производство на храна" на международния конкурс Climate LaunchPad 2017. Това е най-голямото..

публикувано на 19.10.17 в 10:58

SEO или как да излезем на първа страница? Повече чуйте в StartUp

Search Engine Optimization или накратко SEO е комплекс от тактики, които целят да подобрят видимостта на сайтовете съобразно алгоритмите на търсачките. Колкото по-добра е оптимизацията на един сайт, толкова по-добро ще е неговото класиране в списъците..

публикувано на 16.10.17 в 15:34
Невен Боянов и партньорът му Франк Флеминг по време на представянето на DivaCare

В Start Up тази седмица: Български app помага на жени с рак на гърдата

В месеца за информираност за рака на гърдата в StartUp ви срещаме с Невен Боянов - софтуерен специалист, който стои зад реализацията на идеята за платформа, в която жените, преживели операция за рак на гърдата да намерят всички възможни ресурси, които да..

публикувано на 10.10.17 в 13:00

В StartUp на 2 октомври: Able Mentor и шансовете пред гимназистите

Вече е в ход петият сезон на ABLE Mentor - формат, който свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси в сферата на предприемачеството,..

публикувано на 02.10.17 в 13:48

Бизнес разузнаване в предприемачеството - акцент в StartUp на 25 септември

Въпросът за конкурентното и бизнес разузнаване в предприемачеството е акцент в StartUp на 25 септември. Причината е, че Икономическият университет във Варна е домакин на първото у нас международно лятно училище по темата. Проектът, в който висшето..

публикувано на 25.09.17 в 13:50

Как се работи за световни автомобилни гиганти? - отговорът в StartUp на 18 септември

Срещата ни в StartUp на 18 септември е с Орлин Димитров , съосновател и технически директор на POLYGONTeam ltd . - българска компания, която разработва WEB базирани, мобилни, десктоп приложения и индустриални системи за много големи бизнеси. Сред..

публикувано на 18.09.17 в 15:49

Най-мащабната startup конференция ще се проведе във Варна

Над 750 собственици и управители  на фирми от 23 държави се събират във Варна. Български и световни технологични компании ще представят своите достижения , успешни бизнес модели и добри практики . Innowave 2017 Business and Startup Conference е..

публикувано на 21.08.17 в 16:06

Разрушителна иновация - що е то? Повече в StartUp

Модел за мотивиране и иновативно обучение на младежи - студенти и професионалисти, които да търсят и намират решения на реални бизнес проблеми на варненски компании по метода на "разрушителните иновации" ще бъде създаден във Варна. Целта е..

публикувано на 15.08.17 в 09:43