Радио Варна - другата сцена!

Оперен рецитал в Арт салона на Радио Варна- 24 юли 2011г.

Радио Варна – Арт салон, голяма зала
неделя – 24 юли 2011г. -  19:00ч.
 
Костадинка Николова- Топалова
Сопран
Радослава Байчева
Пиано
 

В програмата:
Жан Батист Векерлен, Ш.Гуно, Ц. Франк, Г.Форе, Е. Шосон, Кл. Дебюси,
Д. Христов, П. Стоянов, П. Владигеров, Л. Пипков, П. Хаджиев, Т. Попов,
М.Коларов, Г. Златев- Черкин


 
ВХОД СВОБОДЕН

Този проект е част от кандидатурата на град Варна за европейска столица на културата през 2019г. и се подкрепя от Програмата за творчески проекти на Община Варна.
 

За изпълнителите: 

Костадинка Николова е родена във Варна, където завършва НУИ „Добри Христов” със специалност оперно пеене (1983). Учи в НМА „Панчо Владигеров”- София в класа по оперно пеене на доц. Констанца Вачкова (1985-1990). От 1989 до 1992г. е артист-солист в Пловдивската опера, а от 1992г. до момента е артист-солист във Варненската опера. Лауреат на конкурса за млади оперни певци „Борис Христов” 1996. В репертоара си има над 30 роли, най-значими от тях са Церлина от „Дон Жуан” и Деспина от „Така правят всички” на Моцарт, Розина от „Севилският бръснар” на Росини, Норина от „Дон Паскуале” и Адина от „Любовен еликсир” на Доницети, Джилда от „Риголето” и Елизабет от „Дон Карлос” на Верди, Лиу от „Турандот” на Пучини, Лейла от „Ловци на бисери” и Микаела от „Кармен” на Бизе, Адела от „Прилепът” на Йохан Щраус. Изпълнява Симфония номер 9 от Бетовен, кантатата  „Te Deum Landamus” на Бизе и др. В репертоара й има много песни и романси. Гастролирала е в Русия, Литва, Гърция, Кипър, Испания, Италия, Германия, Португалия и др. Има записи в БНР и в Московското радио. През 2008г. записва и издава съвместно с пианиста Тодор Петров диск с романси на Чайковски и Рахманинов.

Радослава Байчева е родена през 1967 г. във Велико Търново. Завършва НУИ „Добри Христов”, гр. Варна в класа по пиано на Станислава Ставрева. През 1991 г. завършва НМА „Панчо Владигеров” – София. Там учи в класа по пиано на проф. Люба Енчева и на проф. Даниела Андонова. От 1995 г. е преподавател в НУИ „Добри Христов” гр. Варна. Като корепетитор участва в множество концерти и конкурси.

 

 

 

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!