Радио Варна - другата сцена!

"Експлозия от цветове и блясък" - изложба абстракция на Лилия Даскалова и Росица Атанасова

28 септември, понеделник - Арт салон на Радио Варна, 19 часа

Изложба на Лилия Даскалова - Lilielf и Росица Атанасова - Rosi Ros

СнимкаЛилия и Росица са сестри, и двете творят в областта на абстрактното изкуство, стремят се да постигнат хармония чрез съчетаване на цветове и геометрични форми, способни да предизвикат различни асоциации и емоции. Работите им се отличават с много блясък, но и с отказа си да изобразява конкретни предмети и събитията, модерни, нестандартни и с провокиращи зрителя да използва своето въображение.  В тяхната първа изложба ще имате възможността да видите смели комбинации от цветове, яркост и необичаен блясък нетипичен за сферата на абстрактното изкуство. Картините се отличават с откъснатостта си от фигуративния подход към действителността, те са подчертано естетични и декоративни, което ги прави много подходящи за един модерен дом, офис, обществени и частни заведения.

Лилия Даскалова /Lilielf/ е родена през 1964 в гр. Варна.
Завършва средното си образование в IV Езикова гимназия с преподаване на френската език. Следва философия и защитава магистратура в Софийски Университет. Първият и професионален контакт с изкуството е чрез изработване на бижута- уникати от нетрадиционни материали. Следва работа като учител по философия в IV ЕГ във Варна, търсейки по-добри възможности за реализация започва да работи на пасажерски кораб като консултант-продавач на бижута. Така среща и своя бъдещ съпруг, продължава да пътува и намира време да се върне към изкуството. От десет години Лилия експериментира с всякакви средства от акварел и акрилни бои до масло през различни видове приложни изкуства, от реализъм до абстракции. Последните две години разработва със сестра си Росица Атанасова нова техника на абстрактно рисуване като смесват различни средства - акрилни и оксидни бои с каменно брашно и брокат.

Росица Атанасова /RosiRos/ е родена през1956 г. в гр. Варна. След завършване на средното си образование създава свое семейство, на което се отдава за дълги години. След като децата поемат своя житейски път и след период на изпитания от емоционално и здравословно естество, една сутрин Роси грабва четката и започва да рисува сякаш винаги е правила това. Лилия, нейната сестра остава много впечатлена от внезапно проявилият и се талант. От този момент те започват да се подкрепят взаимно и да разработват техниката, на която сме свидетели на тази изложба.

На изложбата се представя и Анна Костова. Тя е родена през 1956 в гр. Варна. Започва да изработва нейните "артистични
кукли" преди две години като получава внезапно вдъхновение, както да пише стихове, така и да прави кукли от различни материали в свободното си време. Стилът, в който са изработени е закачлив и забавен. Както тя ги ги нарича с любов "приемливо несъвършенство" и "намери прототипа си". Фантазията, с която тези кукли са изработени ни карат да се усмихнем.

СнимкаТази комбинация от творби на трима нестандартни творци ще ви зареди с добро настроение. Те очакват с трепет и голяма признателност вашата подкрепа. 

Изложбата се открива на 28.09.15 от 19.00ч.
И продължава до 09 октомври 2015 от 14.00 до 18.00ч., без събота и неделя



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия