Радио Варна - другата сцена!

Фотографската изложба "НеБългарите" в Арт салона на Радио Варна

Фондация Free Speech International в партньорство с „Мултикулти колектив“ има удоволствието да Ви покани на откриването на пътуващата Фотографска изложба "НеБългарите" . Във Варна своеобразен домакин на изложбата е Младежка група „Аморфа“. Фотографската изложба "НеБългарите" се открива в Арт Салон на Радио Варна на 13 октомври от 18:30 ч. Отворена е за посещение всеки ден от 14 до 18 ч. в периода до 16 октомври. Вход свободен.

"НеБългарите" идентифицира широк кръг чужденци с разнообразен произход – от Нова Зеландия до щата Вашингтон и от Пакистан до Великобритания – и икономически статус – живеещи в луксозни затворени комплекси в кварталите около София или в имигрантски общежития, и им задава въпроси за идентичността – тяхната идентичност по рождение и идентичността им на хора, живеещи в България. Отговорите им рисуват пъстра картина на техния живот, работа, радости и скърби.

Кои са хората, върху които с лекота се лепват стереотипи? Какви чувства изпитват американският предприемач и руският художник в София към втория си дом? Достатъчно сигурно ли е за един бежанец мюсюлманин от Близкия изток да се разхожда по българските улици? Лесно ли е да правиш собствен бизнес в България, ако лицето ти е с няколко нюанса по-светло – или по-тъмно? Проектът адресира тези проблеми чрез образите и човешките истории на обикновени чужденци, които живеят в България.

Заповядайте на откриването за среща с авторите на проекта - фотографът Антони Георгиев и журналистът, събрал историите на чужденците, Димана Трънкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия