Радио Варна - другата сцена!

Докосни се до Япония - концерт на Мика Уатанабе

29 февруари, понеделник - Концертно Студио на Радио Варна, 19:00

Българският национален клуб за аниме, манга и японска култура ШИОКАЗЕ Ви кани да се докоснете до красотата на страната на изгряващото слънце с концертното изпълнени на Японската пианистка г-ца Мика Уатанабе, с любезното съдействие на г-н Антонио Ангелов.
В програмата очаквате изпълнения на:
JOE HISAISHI - Princess Mononoke ( medley )
JOE HISAISHI - Nausicaa Of The Valley Of The Wind ( medley )
KOZABURO HIRAI – Sakura
Japanese children's song – FURUSATO
Debussy - Arabesque No.1
Scriabin Etude "Pathetique" Op.8 No.12
Francis Poulenc - Improvisation 15 Hommage à Edith Piaf

Още:
- музикална игра с награди за публиката;
- фотографии от Япония;
- дискусии и възможност за задаване на въпроси;
- почерпка с традиционни Японски сладки и Японски чай.

СнимкаГ-ца Уатанабе Мика ( Watanabe Mika ),
е най-малката от пет деца в голямо японско семейство, започва да учи пиано още на 5 години, след което влиза в частна гимназия с усилено изучаване на изкуства. Три поредни години участва в състезания със свои съученици, като постига големи успехи на прослушванията, благодарение на които свири на първите си концерти.
След като завършва веднага е приета в Токийският Музикален Университет, като по време на своето обучение там изнася концерт, в който вземат участие най-елитните студенти.
Печелила е първо място на Японският Пиано Конкурс – "Питина", на 8-ят Национален Музикален Конкурс – "Беетен" печели първо място в категория пиано, също така участва в Концерт на Наградените в Сънтори Хол ( Suntory Hall ).
През 2015 година прави съвместен концерт със сопрано певицата – Кацуко Хираясу ( Katsuko Hirayasu ) в Карнеги Хол - Ню Йорк ( Carnegie Hall - New York City), като част от японско-американския международен празник на Сакурата.
Г-ца Уатанабе има изградена репутация от много критици относно отличен усет за звуците и музикална интерпретация. Предпочита музика от романтизма и специализира в модерни произведения.
Освен към пианото, Г-ца Уатанабе таи интерес към японската традиционна култура и полага ежедневни усилия и упражнения с „КОТО“ (традиционен японски музикален инструмент), за да може скоро да получи свидетелство за преподавател.
По настоящем участва в изяви в ансамбъл на концерти, събития и фирмени партита в Токио и страната.

Г-ца Уатанабе, ни сподели:
„За пръв път идвам в България и бих искала да науча различни неща за тази страна, култура, история, да опитам от храната и да пробвам прословутата ракия. С огромно нетърпение очаквам да се срещна с гостите на концерта във Варна и да може да поговорим.“


ВХОД ЗА СЪБИТИЕТО – 4 лв.
( билети ще се предлагат на място 30 минути преди началото - 18:30 часа )
(всички членове на Клуб ШИОКАЗЕ влизат безплатно)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!