Радио Варна - другата сцена!

Изложба "Морето и неговите състояния на прехода между деня и нощта"

Идеята за организирането на съвместната изложба "Морето и неговите състояния на прехода между деня и нощта" възниква през есента на миналата година, когато Наташа Неделчева създава малка колекция от морски пейзажи - акварелна техника върху коприна.

В последствие към идеята се присъединява и Веселин Неделчев. Двамата автори решават да работят по обща концепция и лични усещания свързани с морето и определящото му присъствие в тяхното пространство.  

Темата, която представят е „Морето и неговите състояния на прехода между деня и нощта.” В изложбата са включени над тридесет картини малък и голям формат - акварел върху коприна и смесена техника с осветление. Целта на експозицията е да представи диалог между живописното пресъздаване на темата в пейзажите на Наташа и асоциативните решения в картините на Веселин.

Освелението в част от картините представя възможността чрез този подход да се изобразят в една и съща картина две различни времеви състояния. В изложбата ще бъдат представени авторските търсения върху темата от гледна точка на две различни поколения, работили съвместно в период от една година. Като привърженик на класическите техники, авторката Наташа Неделчева ще представи акварелни пейзажи, а Веселин Неделчев - асоциативна интерпретация на морски пейзаж чрез смесена техника и осветление.

Откриване 25 август, четвъртък, 19:00 часа в Арт салона на Радио Варна



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия