Радио Варна - другата сцена!

Разказване и музика. Среща с Венсан Винел в Радио Варна

| обновено на 01.06.18 в 08:40

Специалният гост на фестивала "Варна Лит" - известният френски пианист от български произход Венсан Винел, бе гост в Концертното студио на Радио Варна. В петък - 1 юни, Венсан Винел се срещна с варненската публика. Венсан е роден в България полусляп, когато е двегодишен, е осиновен от френско семейство. Самороден талант, той се научава да пее още преди да проговори. Едва четиригодишен започва да свири на пиано. Надарен е с невероятен слух и може веднага да възпроизведе всяка мелодия, която чуе. 

Едва 20-годишен, младежът от български произход Венсан Винел бе сред финалистите в „Гласът на Франция”. С вродения си музикален талант и безпогрешен слух Венсан изправи на крака не веднъж публиката и журито. Той даде заявка за силно присъствие на сцената още с появата си на кастингите.

Венсан представи книгата „Да излезеш от сянката”, в която ни запознава искрено, непринудено, с хумор, с младежки жар и език със своето необикновено музикално приключение. Събитието е част от фестивала „Варна Лит“ 2018, който обединява писатели, журналисти, учители, актьори и изпълнители и ги превръща в преки посланици на литературата сред по-⁠младото поколение.

Снимки: 01 юни, Концертно студио на Радио Варна




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия