Радио Варна - другата сцена!

Плетенето на открито отново събра майсторки пред Радио Варна

| обновено на 05.06.19 в 12:16

В Световния ден на плетенето на открито ( WWKIP day) ще ви поканим да се присъедините към инициативата, която за поредна година се провежда пред сградата на Радио Варна. 

Като социално събитие Плетенето на отрито официално стартира през 2005 година, като участващите райони са едва 25. През годините този ден започва да набира все по-голяма популярност и се включват държави като Австралия, Китай, Англия, Франция, Ирландия, Америка и други. Идеята на този ден е да се обменят и предадат знания на следващите поколения. Поканени са всички любители на плетките да излязат на открито и да споделят  заниманието си.  Традицията намира своите запалени поддръжници в България и във Варна. И тази година, в градинката пред Радио Варна, очакваме да се съберат много любители на плетивото. 

Никой не знае кога точно е измислено плетенето, но е един от най-старите занаяти.

Плетенето се смята за натурален антидепресант, помагащ при депресии и хронични заболявания.

Според хората, които срещаме в този ден в Радио Варна, това е прекрасен начин за релаксация, това ги успокоява и им помага да преодолеят напрежението от делника. Нещо повече - с преждата те показват своя талант сами да творят свои модели като залагат на авторското присъствие.

Снимки: 8 юни, пред сградата на Радио Варна


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!