Радио Варна - другата сцена!

Неделна беседа и музика от Учителя Петър Дънов

| обновено на 11.01.20 в 14:43

12 януари 2020 г. от 13.00 ч. в големия Арт салон на Радио Варна

Фондация "Слово" кани всички приятели и ценители на българското духовно наследство на беседа "Голямата вяра".

Нека в първия месец от Новата година отново се съберем заедно, за да отворим духовните си очи към неоценимото богатство, което ни остави Учителя Петър Дънов! Каним ви на 12 януари от 13.00 ч. в Арт салон на Радио Варна, където ще се прочете беседата "Голямата вяра" и ще се насладим на прекрасни музикални акорди.

Предлагаме ви откъс от беседата:
   "Вярата представлява особен род енергии в човешкия живот. Колкото по-голяма е вярата на човека, толкова по-енергичен е той и толкова по-голяма работа може да свърши.
    Правилно е да се върви от малкото към голямото, а не обратно. Ако лекувате някого по Божествен начин, ще прилагате такива методи, които отговарят на неговия организъм – т.е. между методите, които прилагате, и неговите енергии да има известно съответствие.При това ще започвате от слабите методи и постепенно ще вървите към силните. При лекуването по Божествен начин принципът е един и същ, но методите са различни. Какъв метод ще се приложи към даден човек зависи от степента на неговото развитие. Някои се лекуват с лекарства, с вода, с баене, а други – с Вяра.
    Както и да се лекува болният, важно е да съществува известна връзка между него и Бога. Хананейката, която молеше Христа да помогне на болната ѝ дъщеря, се нуждаеше от тази връзка. В лицето
на Христос тя видя човека, който направи връзката между нейната душа и Бога и дъщеря ѝ оздравя в същия час. Понякога човек сам прави тази връзка, а понякога се нуждае от чужда помощ."

Заповядайте, за да чуем още за връзката между вярата и лекуването, за качествата и проявите на живота, за ролята на положителните и отрицателните мисли и чувства, за страданието, смирението, силата на вярата и любовта и тяхното отношение към ума и сърцето!

На рояла: Иво Бонев

Участват още: Ева Ангелова - мецосопран; Дамян Щерев - баритон; Петър Петров - бас; Весела Цанкова - сопран, Борис Луков - тенор

ВХОД СВОБОДЕН



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!