Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Жасмина изгражда мостове между България и Швеция

Позволете ми да ви се представя - казвам се Жасмина Панайотова. Живея в гр. Гьотеборг, Швеция от 32 г. и работя като оторизиран преводач. Автор съм на малък речник, инициатор съм на първото неофициално посещение на български президент в Швеция. От дълги години се занимавам с “изграждането на мостове” между двете близки на сърцето ми страни. Изпращала съм кореспонденции и снимки на български медии и поддържам активен контакт с интересни българи.

През свободното си време често съм сред природата и понеже айфонът ми е постоянен спътник, снимам неща, които запленяват погледа ми и радват душата ми. А по време на служебните ми и частни пътувания из Швеция, България и други страни документирам видяното и преживяното. Неотдавна се срещнах чрез ФБ с българската журналистка Веселина Божилова, с която създадохме общия проект "Мост" - тя обработва по специфичен начин мои кадри и така те заживяват свой нов живот. Нашият проект ни помага да си поемаме глътки свеж въздух в хода на тягостната пандемия, в която всички ние живеем. Позволете ми да ви изпратя няколко от снимките си като илюстрация на казаното по-горе. Надявам се разглеждайки ги да преживеете същото удоволствие, което преживях и аз, създавайки ги! Ще се радвам да отговоря на евентуалните ви въпроси! С пожелания за приятен и ползотворен ден! 








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!