Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Тема с продължение:

Има - няма проблем с канализацията в Средец

Канализация по европроект „излива“ фекални води по улиците на града

| обновено на 28.01.21 в 14:48
Снимка: Даниела Костадинова

Установили сме, че тръбите не се почистват, става затлачване, оттам връща в домовете. 90% от гражданите на Средец към тази битова канализация са включили и дъждовните води. Финансирането е само за битова канализация... В петте години на гаранция проектът подлежи на мониторинг от страна на Министерството на околната среда и водите. Спрямо заданието проектът е изпълнен“. Това каза пред БНР инж. Живка Маврова, която осъществява инвеститорски контрол в Общината, и каза, че след почистването на тръбите от наноси проблем вече няма.

Преди два дни програма „Хоризонт“ излъчи репортаж по слушателски сигнал, според който след проекта за 11 млн. лева, финансиран от ОП „Околна среда“ за доизграждане на канализацията в Средец, къщите в най-ниската част на града се наводняват при всеки по-обилен дъжд. От шахтите на улиците вместо дъждовна се излива фекална вода. Проблемът продължава вече шест години.

Улица „Петко Д. Петков“ се намира в най-ниската част на населеното място. Първото наводнение на улицата става 20 дни след полагането на канализационните тръби.

ВиК стопанисва мрежата и от там казаха, че не е редно те да правят ремонт на един за тях неуспешно реализиран проект. Димитър Гюров от пресслужбата на дружеството:

„При нас няма нито една подадена жалба. Проектът не е наш, фирмата изпълнител трябва да поеме ремонта. Ние си вършим нашата работа“.

От МОСВ определят жалбите на хората като неправилни, необосновани и некореспондиращи с реалните факти.

Иван Узунов, който от години сигнализира за проблемите на улица „Петко Д. Петков“:

Проблемът не е заради затлачени от наноси тръби, а заради непроектиран правилно проект“.

снимка: Даниела Костадинова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Вашият сигнал: Лошо поддържани детски площадки в Благоевград

Александрина Пандурска - майка от Благоевград, сигнализира БНР за лошо поддържани детски площадки  "Наблюдава се особено голямо захабяване на детските площадки, било то заради вандали или заради естествено износване на съоръженията. Причината не е важна. Проблемът е, че тези съоръжения са опасни! На много места има дори метални елементи, които стърчат..

публикувано на 02.09.22 в 17:41

Вашият сигнал: Незаконно сметище в курорта "Св. св. Константин и Елена" е почистено след репортаж на БНР

Слушателка на БНР сигнализира за замърсяване в централната част на курорта "Св. св. Константин и Елена".  В централната част изникнаха много жилищни кооперации, а не хотели. Хората там казват, че плащат високи данъци и всичко за поддръжка, но са принудени да гледат от прозорците си изхвърлени шезлонги и бутилки. Това се случва не защото няма..

публикувано на 02.09.22 в 17:00

От бърз кредит до загуба на дома

Слушател на програма "Хоризонт" на БНР сигнализира, че е бил подведен от реклама за бързи кредити. Той разказа в предаването "Хоризонт за вас", че е взел 400 лева, а е върнал 1280 лева: "Имало наказателни лихви и за предсрочно погасяване таксите не отпадали", обясни той и сподели, че е стигнал до безизходното положение да продаде къщата си. Мъжът..

публикувано на 23.04.21 в 16:21

След сигнал до Радио Пловдив подновиха ремонта на Подбалканския път

Репортерска проверка на Радио Пловдив провокира подновяването на ремонта по Подбалканския път в района на село Иганово. Слушател от селото сигнализира, че от три месеца там дишат прах заради непоставена настилка. В края на януари 2021г. започва ремонт на Подбалканския път в района на с. Иганово. От тогава насам н астилката е на камъни и почва,..

публикувано на 21.04.21 в 15:35
Радко Данаилов

Пловдивчанин живее година в абсурда на "Параграф 22"

В сигнал до Радио Пловдив 56 -годишен мъж от Пловдив обясни, че не може да подмени личната си карта, изтекла през април, миналата година. Причината е, че не може да посочи постоянен адрес за регистрация.  Изтичане срока на личната карта Пловдивчанинът Радко Данаилов се отписва от регистрацията си под тепетата, когато се жени и..

публикувано на 01.04.21 в 16:32

В МБАЛ Асеновград ваксини има, кадри няма

Слушател на Радио Пловдив сигнализира за временно прекратена ваксинация в болницата в Асеновград. 38-годишният Слави Тодоров трябвало да бъде имунизиран в 11 часа днес - време, определено му от националния електронен регистър за записване за ваксинация. Ваксина обаче той не получил, тъй като се оказало, че в МБАЛ Асеновград няма работещ кабинет за..

публикувано на 30.03.21 в 10:58
Корито на река Благоевградска Бистрица

Боклуци в река Благоевградска Бистрица

За непочистеното корито на река Благоевградска Бистрица, сигнализираха слушатели на Радио Благоевград. Реката минава покрай алеята за парк „Бачиново“ – едно много посещавано място край Благоевград. Живеещите и разхождащите се в района жители и гости на областния център са притеснени от видимото затлачване на определени участъци от реката с голямо..

публикувано на 11.03.21 в 14:59

Зоната около въжения мост в Благоевград се нуждае от спешно обновяване

Слушатели на Радио Благоевград сигнализираха за лошото състояние на парковата зона около въжения мост в посока парк „Бачиново“.  Това предпочитано място за отдих на жителите и гостите на Благоевград в момента е доста занемарено. Изпочупени пейки, липсващи плочки по алеите, непочистени тревни площи, занемарени чешма и фонтани са само част за проблемите,..

публикувано на 04.03.21 в 15:00

Парк-музей на боклуците във Варна

Територията на бившия горски разсадник във Варна се е превърнала в огромно сметище.  За това ни сигнализираха граждани, живеещи и работещи в района. С фоторепортера Румен Сарандев решихме да проверим каква е ситуацията там.  Още на входа на някогашния красив парк с богата растителност, се натъкнахме на огромна камара с боклуци. След..

обновено на 16.02.21 в 17:25