Община Монтана преведе 65 хиляди лева на държавната болница

От 1 април ще бъдат увеличени с 10 процента заплатите на медицинските служители в детските ясли, градини и училища, съобщи кметът на Монтана Златко Живков ден преди професионалния им празник 7 април - Световен ден на здравето. В заведенията на..

публикувано на 05.04.24 в 15:44

Предстои ремонт на читалището в село Курново

Читалище "Пробуда" в село Курново , община Роман, ще бъде ремонтирано. Средствата за извършване на дейностите са заложени за тази година в капиталовите разходи на общината. В селото е извършен ремонт и на главната улица, обясни за Радио ВИДИН кметът на..

публикувано на 05.04.24 в 15:10

Обновиха детски площадки във Враца

Напълно възстановени са съоръженията за игра, компрометирани настилки и предпазни огради на детските площадки в района на комплекс “Вестител”, съобщиха от общинската управа на Враца . Екипите на БКС подмениха всички амортизирани уреди, както и..

публикувано на 05.04.24 в 14:00

Над триметров метален паун украси центъра на Враца 

Висок над три и половина метра паун , изработен от метал, е сред акцентите в тазгодишната великденска украса на площада на град Враца . Скулптурата е изработена от Стефан Дацов , който разказа, че с него се е свързала флористката Силвия Здравкова и..

публикувано на 05.04.24 в 11:46

Как да преодолеем различията между поколенията ще покаже лекция във Видин

Лекция на тема "Пропастта между поколенията и как да я преодолеем" ще се проведе на 8 април във Видин . Събитието, което е с благотворителна цел, се организира от мъжките, дамските и младежките структури на видинските организации на Лайънс клуб и..

публикувано на 05.04.24 в 11:22

Започна отново ремонтът на пътя към село Черно поле

От няколко дни е възобновен ремонтът на пътя за село Черно поле , община Ружинци, свързващ населеното място с главния път Е-79. През миналата година са завършени ремонтните дейности на половината от шосето. Сега се изпълнява вторият етап от..

публикувано на 05.04.24 в 11:08

Проф. Светослав Малинов: Ако изборите са заедно, едната кампания ще погълне другата

Провеждането в един ден на изборите за национален парламент и за определяне на българските депутати в Европейския парламент има своите негативи. От една страна може да се прогнозира, че това ще доведе до рекордна за нашата страна активност на..

публикувано на 05.04.24 в 11:02

Наказаха прокурор от Враца

Наказаха прокурор от врачанската прокуратура заради конфликт на интереси, съобщиха от Висшия прокурорски съвет. Наказаният магистрат е Димитър Николов и работи в районната прокуратура в града под Околчица, се казва в лаконичното съобщение, взето от..

публикувано на 05.04.24 в 10:58

Снимката на 4 април 2024 година

Държавата вече притежава  85 на сто от капитала на врачанската МБАЛ "Христо Ботев".   Това стана факт след извънредно събрание на акционерите, на което беше отчетено, че здравното министерство е отпуснало почти 830 000 лева. Мисля, че ще се..

публикувано на 04.04.24 в 18:00

Село Зли дол ще отпразнува юбилей на местното читалище

Народно читалище "Искър 2004" и кметството в мездренското село Зли дол организират тържествено честване на 20-годишен юбилей на културното средище на 6 април, събота. Организаторите са подготвили тържествен концерт с участието на гостуващи състави,..

публикувано на 04.04.24 в 16:41