Пожар изпепели лозя във видинското село Флорентин

Огнената стихия пламнала снощи около 20 часа. Изгоряла е суха трева, както и част от лозята, каза за РАДИО ВИДИН кметът Любка Константинова. В потушаването се е включила гасаческа група от селото, а сигналът в РУ "ПБСН"-Видин е подаден от община Ново село...

публикувано на 25.09.11 в 09:56

Във Видинско задържаха избягал затворник

Видински криминалисти задържаха обявен за общодържавно издирване 39-годишен мъж, отклонил се от врачанския затвор, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин. В обитаваната от мъжа къща в село Капитановци е открит и наркотик. Днес, около обяд, служители..

публикувано на 24.09.11 в 12:26

Ловен събор в Мездра

Стотици ловци от община Мездра ще дадат почивен ден на дивеча в неделя. За седма поредна година на стрелбището на железничарския град, ще се проведе добилият вече голяма популярност традиционен Ловен събор. "Ловният събор е празник не само за..

публикувано на 24.09.11 в 08:49

Изтича срокът за молби за еднократна помощ на първолаци

986 деца от Врачанско са се възползвали от еднократната помощ за първокласници. Най-много са първолаците от Враца - 361, а най-малко- от Хайредин - едва 24 деца. Родителите на първокласници могат да подават молби за социалната помощ до края на този месец...

публикувано на 24.09.11 в 07:01

"Бог да поживи много ръчички"

Гроздоберът в Новоселска община е в разгара си, очаква се масово стопаните да започнат да събират реколтата в началото на месец октомври. Докато градинарите се оплакваха от продължителната суша, лозарите са доволни, защото гроздето е с висок захарен..

публикувано на 24.09.11 в 06:30

Видинчани отпразнуваха Независимостта

По традиция видинчани отбелязваха Деня на независимостта на България пред Паметника на Трети Бдински пехотен полк на централния площад "Бдинци" в града. "Въпреки, че денят поражда патриотични чувства, днес не се усещаме независими,..

публикувано на 22.09.11 в 10:01

Ритуално засаждат пшеница от древността във Враца

Ритуално засяване на плевест лимец ще правят в местността Валога край село Оходен. Идеята да се създаде малко опитно поле на мястото, където в действителност е живяла първата земеделска цивилизация на Европа, е на архитекта Георги Ганецовски и асоциация,..

публикувано на 21.09.11 в 15:39

На панаир във Враца

Започва Врачанският панаир. По традиция от няколко години за него е отредено място пред стадиона на града. Официалният му старт ще е с весела музикално-развлекателна програма. Над 12 атракциона и над 25 щанда участват тази година. Търговците предлагат..

публикувано на 21.09.11 в 14:58

Кандидатите за кметския стол на Видин, Враца и Монтана

9 са кандидатите за кмет на община Видин , а 26 партии, коалиции и инициативни комитети са се регистрирали за местния вот. Това съобщи за РАДИО ВИДИН председателят на ОИК- Видин Соня Иванова. Кандидатите за кметското кресло са следните: - Герго Тошев..

публикувано на 21.09.11 в 14:19

Ученици правят възстановка на "Радини вълнения"

Възпитаниците на берковското Трето основно училище "Иван Вазов" ще направят възстановка на главата "Радини вълнения" от романа "Под игото". Поводът е 90 години от смъртта на поета. За своята изява младите артисти са избрали..

публикувано на 21.09.11 в 10:49