Лечението при COVID-19- последователни стъпки и права на пациентите

Какво точно да правим, ако се почувстваме зле в ситуация на пандемия от COVID-19? Кои са последователните стъпки в лечението ни и какви са правата ни като пациенти? Неглижирано ли е лечението на хронично болните във време, когато се говори само за..

публикувано на 09.11.20 в 18:00

Будителите на българското

Всяка година на 1 ноември почитаме големия общобългарски празник, посветен на делото на просветителите и борци за национално освобождение - Денят на народните будители .  Останали със златни букви в историческите анали, светите будители са..

публикувано на 05.11.20 в 10:30

Държавата готви нови мерки в подкрепа на бизнеса

Вицепремиерът Деница Сачева обясни в телевизионно интервю, че експерти от Министерството на труда и социалната политика, заедно с представители на ОП "Развитие на човешките ресурси" разработват нови мерки и облекчения за всички бизнеси, а не..

публикувано на 04.11.20 в 12:52

Ще ни изненада ли зимата?

Каква е готовността на институциите и общините в област Видин за настъпващия зимен сезон? Обезпечени ли са с необходимата техника, служители и материали за студения период или зимата отново ще ни изненада? Представители на отговорните институции..

публикувано на 03.11.20 в 14:19

Пандемия, психично здраве, семейни отношения- как да балансираме

Пандемията сложи отпечатък на обществено-политическия живот в цял свят. Изолация, стагнация, несигурност- не е ясно кога точно животът ни ще се нормализира. Но трябва да свикваме- с новите правила и новите модели на поведение.  Отразява..

публикувано на 02.11.20 в 12:50
село Ракево

Кметът на село Ракево: "Денононщно работя за селото и за хората"

В "Посоките на делника" се отправяме към село Ракево. Намира се на  5 км северозападно от общинския център Криводол, 26 км северозападно от Враца. Жителите в момента наброяват 650. В миналото добре развити били животновъдство, земеделие и селско..

публикувано на 30.10.20 в 12:00

Младите и онлайн комуникацията - преимущества и опасности

Три четвърти от децата и младите хора в България сърфират в социалните мрежи и комуникират чрез онлайн приложения всекидневно, но повечето определят случващото се в реалния свят за по-важно и вълнуващо. Това показват резултатите от..

публикувано на 29.10.20 в 11:00

Как приема обществото новите мерки и забрани, заради коронакризата

Сякаш неусетно, почти ежедневно ставаме свидетели на нови забрани и изисквания, свързани с разпространението на пандемията от COVID-19. Реакциите в социалните мрежи не се забавиха и голяма част от обществото открито продължава да показва, че няма..

публикувано на 28.10.20 в 12:30

COVID-19 упорито настъпва и в Северозапада

България е засегната от втора вълна на разпространение на COVID-19 и по всичко личи, че положението сега е значително по-сериозно от пролетта. През последните седмици случаите на заразени рязко се увеличиха. За да се стигне до рекордните 2243 нови случая..

публикувано на 27.10.20 в 14:10

С Видин в сърцето

В деня на Видин - 26 октомври, Димитровден, търсим мнението на някои от носителите на званието "Почетен гражданин на Видин" за града и бъдещето му.  Професор Андрей Пантев е роден 1939 година в село Раковица. Интелектуалец, учен и..

публикувано на 26.10.20 в 11:50