Ще заменят ли новите отоплителни уреди старите печки на твърдо гориво

Използването на алтернативни източници за отопление ще бъде една от основните задачите за всички европейски държави през следващите години . Европейският съюз предлага различни програми, които са свързани с тази дейност. Програмата "Лайф" е..

публикувано на 30.09.20 в 12:33

Георги Георгиев, ПП "Има такъв народ": 10 години Северозападът беше забравен

Представители на новите формации на българската политическа потърсихме в "Посоките на делника". Към момента социологическите изследвания показват, че най-сериозна подкрепа сред "новаците" в политиката има партията на телевизионния водещ Слави Трифонов..

публикувано на 29.09.20 в 14:49

Огнян Ценков: Върховенството на закона и обединението на нацията са приоритети на "Републиканци за България"

Българската политическа класа вече активно се готви за парламентарни избори. Основните играчи са ясни, но вече сила набират и нови субекти. В "Посоките на делника" потърсихме представители на новоучредените партии в страната. "Републиканци за..

публикувано на 29.09.20 в 14:07

Има ли недостиг на кадри в системата на образованието

В началото на всяка учебна година възниква въпросът за обезпечеността с кадри в системата на образованието.  Тази година се очаква около 8 хиляди учители да се пенсионират. Всъщност проблемът със застаряването на професията и недостига на учители не..

публикувано на 28.09.20 в 15:27

АБЗ: Застрахователната култура на българина остава ниска

Застрахователната грамотност в страната e на ниско ниво, сочи проучване на Асоциацията на българските застрахователи . Налице е значителна степен на неразбиране и слаба информираност за застраховането и застрахователните продукти, се казва в..

публикувано на 24.09.20 в 11:00

Занаятчийски базар във Видин- на почит ли са занаятите

Видин ще бъде домакин на Първи занаятчийски базар, който ще се проведе на 26 септември 2020 година от 9.00 до 19.00 часа пред историческия музей "Конака". Организатор на проявата е Община Видин, съвместно с Регионалната занаятчийска камара. В първото..

публикувано на 23.09.20 в 13:06

"22 септември е връх в българската държавност, който трябва да следваме и днес"

Днес се навършват 112 години от обявяването на българската независимост . Гост в студиото на Радио Видин бе историкът Захари Захариев: "22 септември е своеобразен връх в българската държавност. За да може една държава наистина да заеме своето място..

публикувано на 22.09.20 в 11:45

Кампания набира средства за телефонна линия за мъже, упражняващи домашно насилие

Национална телефонна линия за подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие, осъществява екип на Фондация "Асоциация Анимус". Организацията работи от 25 години в областта на подкрепата на хора, които са станали жертва на насилие. "Ние..

публикувано на 21.09.20 в 13:56
Мали Дреновец

Мали Дреновец- спокойното село без магазин, но с гостоприемни и мили хора

Тази сутрин "Посоките на делника" ни отвеждат в гостоприемното село Мали Дреновец, за да покажем поредното малко село в Северозапада.  Мали Дреновец се намира в пределите на община Димово. Съседни на Мали Дреновец са селата Владиченци, Държаница..

публикувано на 18.09.20 в 12:00

Автоинструктори подготвят протест заради промени в обучението на шофьорите

Заради " липса на компетентност и затрудняване работата на учебните центрове " автоинструктори  планират общонационален протест в цялата страна. Публикуваният за обществено обсъждане проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за..

публикувано на 17.09.20 в 10:15