Предавания

"Бягай с усмивка" - подкрепа за лечение на деца с лицеви аномалии

Благотворителен пробег във Врачанския Балкан набира средства за Асоциация "Лицеви Аномалии". С тях ще се помогне за терапиите на деца. Пробегът ще е на 23 май, а трасето е от 21 километра. Призивът е за бягате с усмивка по Ботевите пътеки, казва..

публикувано на 07.05.21 в 14:00

7 май - Ден на радиото и телевизията

Денят на радиото и телевизията 7 май е професионален празник на всички отрасли на радиотехниката и свръзката в България и Русия. Чества се в България като Ден на радиото и телевизията, в чест на 50-годишнината от създаването на радиото.  Радио Видин е..

публикувано на 07.05.21 в 13:01

Гложене - село с поглед към бъдеще

Село Гложене  се намира   в Северозападна България  в местността "Златията". Разположено е на левия бряг на река Огоста. Намира се на 14 км от общинския център Козлодуй, на 67 км от областния център Враца, и на 180 км от  София. Смята се, че името му идва..

публикувано на 07.05.21 в 12:20

Как въвеждането на дистанционна работа помага в битката срещу COVID-19?

Европейският парламент гласува резолюция за създаването на нов европейски закон, чиято цел е да защити правата на дистанционно работещите. Здравната криза, причинена от пандемията, заради  COVID-19, накара правителствата да предприемат безпрецедентна..

публикувано на 07.05.21 в 10:30
книгата на проф Младенов

Паметна плоча на проф. д-р Младенов откриват в Ново село

Паметна плоча на проф. д-р Максим Младенов ще  бъде открита  в Ново село н а 11 май .  В центъра на селото  е издигнат  паметник на новоселските народни будители. До скоро там стояха две имена. Първото е на арх. Илия Попов, дарил на Ново село две..

публикувано на 07.05.21 в 10:25

Информационна среща за НАТУРА 2000 се проведе във Видин

Европейската мрежа е създадена на принципа за опазване на конкретни видове или конкретни местообитания.  "Ние не опазваме цялата територия сама по себе си, а на базата на строго научни критерии идентифицираме видове животни или растения, които..

публикувано на 06.05.21 в 18:39

Почистиха около крепостта "Камъка" в Оряхово

Граждани на Оряхово, сред които ученици и млади хора, се включиха в почистването около крепостта "Камъка", което се проведе по идея на местния исторически музей.  "Акцията за почистване беше планирана още от миналата година и тя е във връзка с..

публикувано на 06.05.21 в 15:45

Концерт "спомен за Иво" във Видин

Изпълнители от Видин изнасят концерт в памет и чест на свой близък приятел. По време на проявата ще звучи пъстра палитра от музикални стилове - от тежка музика до лиричен рап. Повече за събитието разказва организаторът и изпълнител Божидар..

публикувано на 06.05.21 в 15:30

Красивата природа на село Камено поле може да привлича туристи

Петър Петков е родом от село Каменно поле в община Роман. След пенсионирането си се връща в родното си място. Пише книга за историята на село Каменно поле.  "Има 18 тепавици и воденици по поречието на реката, които са строени от каменополски..

публикувано на 06.05.21 в 14:55

Иван Аспарухов: Имаме една от най-ниските безработици в 3-те области

На 6 май Мездра чества празника на града. Той се отбелязва от 30 години. За успехите и предизвикателствата пред общинското ръководство Йорданка Петрова разговаря с кмета Иван Аспарухов. "...Мездра се развива в тази посока, в която трябва...

публикувано на 06.05.21 в 11:46

Любители на спининговия риболов със среща на Дунав

Фейсбук групата "Спининг Видин" е затворена група, която обединява над 100 запалени почитатели на спининг риболова от област Видин. Групата е основана на 17 август миналата година, а сред основателите  ѝ са Тихомир Трифонов и Юлиян Дионисов.  На 9 май..

публикувано на 06.05.21 в 11:30

Българските етнографи имат празник днес

Денят на българската етнография отбелязваме днес 6 май, когато е и Георгьовден. Етнографията е тази наука, която изследва културата, обичаите, традициите, словесният и песенният фолклор, танцовото изкуство. Това е наука, която изучава..

публикувано на 06.05.21 в 11:24

Хубав ден Великден, още по-хубав - Гергьовден

Българската православна църква отбелязва паметта на големия светец и чудотворец Свети великомъченик Георги Победоносец .  Името на светеца произлиза от гръцкото "Георгиос", което означава земеделец, а за живота и делото му разказа свещеник Илия..

публикувано на 06.05.21 в 10:35

В "Музикална зона" на 06 май 2021 слушаме Гена Димитрова

На днешния шести май се навършват 80 г. от рождението на световноизвестната българската оперна прима Гена Димитрова. Годишнината е съпътствана от редица събития, посветени на оперното сопрано. В "Музикална зона за класика" имаме удоволствието да..

публикувано на 06.05.21 в 09:00

Наивистична творба се появи върху стена в центъра на Белоградчик

В продължение на няколко дни жителите на Белоградчик наблюдаваха как върху стената на една от сградите в центъра на града трима души рисуват "странни"  фигури. Оказа се, че това са трима художници наивисти, които работя над пано. Росен Рашев -..

обновено на 05.05.21 в 17:31