Предавания

Обучават безработни във Видин

Над 300 безработни ще бъдат включени в обучителен курс за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности, организиран от Бюрото по труда във Видин. Тази сутрин започна приемът на заявления от безработните, които желаят да се..

публикувано на 05.05.21 в 15:30

Излезе книга за магията на българския фолклор

Змейове, самодиви, караконджули и други митични същества оживяват в дебютната книга на Жасмина Бушева - Кацарска "Как се раждат самодивите". В нея са събрани разкази на фолклорна тематика и богата информация за български народни вярвания, обреди и..

публикувано на 05.05.21 в 14:33

Павлина Герина: 1500 са практикуващите акушерки в България

5 май се отбелязва като Международен ден на акушерката. Целта е да се популяризира дейността на медицинските работници в тази сфера и да се повиши информираността на обществото за жизненоважните грижи, които те полагат за майките и..

публикувано на 05.05.21 в 14:05

Ефектът от кризата с COVID-19 върху демографските процеси

ЕС преминава през дълбоки и трайни демографски промени. Населението застарява, раждаемостта спада, а селските райони обезлюдяват. Междувременно големите европейски градове продължават да растат, тъй като хората се преместват в по-богати региони..

публикувано на 05.05.21 в 13:05

СУ "Иван Вазов " Вършец с апел за помощ

Тренировъчна база "Спа център"  се изгражда в Средно училище "Иван Вазов " Вършец. В момента се извършва ремонтът, за който средства са осигурени от МОН. Необходимо е обаче и оборудване за тренировъчния спа-център, сумата за който възлиза на..

публикувано на 04.05.21 в 15:20
Куче водач -

Нова специалност се открива в Лесотехническата професионална гимназия в Берковица

В Лесотехническата професионална гимназия в Берковица се открива нова специалност, свързана с обучението на кучета - "Специализирано обучение и селекционно развъждане на кучета" по професия "Кинолог". Това е единственото училище в страната, което..

публикувано на 04.05.21 в 14:00
Доброволците, които пакетират продуктите

"Подари Великденска трапеза на човек в нужда" - 1338 пакета за хората от врачанските села

Благотворителната инициатива "Подари Великденска трапеза на човек в нужда" раздаде 1338 пакета с хранителни продукти на хората от над 20 села в община  Враца. Над 2200 дарители - като фирми и граждани  се включиха в помощта с продукти или пари...

публикувано на 04.05.21 в 13:30
Лорена Славейкова и преподавателят й по музика Ана Илиева

Талантлива ученичка от Видин се класира в национален музикален конкурс

Десетокласничката  Лорена Славейкова от СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Видин се класира на трето място в  Националния етап на състезанието "Ключът на музиката". Състезанието беше оспорвано, с над 400 участника, разпределени в 5 възрастови групи..

публикувано на 04.05.21 в 12:15

Свободен ли е печатът в България

На 3 май честваме Световния ден на свободата на печата. Обявен е с решение на Общото събрание на ООН през 1993 година. В България се отбелязва от 1994 година. В тазгодишната класация на "Репортери без граници" България отстъпва с една позиция..

публикувано на 03.05.21 в 17:10

Филиалът на Русенския университет във Видин навършва 4 години

Русенският университет "Ангел Кънчев" е основан на 12 ноември 1945 година, като тогавашната му форма е Висш институт по машиностроене, механизация и електрификация на селското стопанство. Впоследствие е преименуван на Висше..

публикувано на 03.05.21 в 15:20

Защо първото великденско яйце е червено

Великденските яйца са специално боядисани или нарисувани яйца, които се поднасят на Великден. Яйцето се използва като символ на началото на нов живот, също както излиза нов живот от яйцето излюпено от кокошката. Най-важният цвят е..

публикувано на 03.05.21 в 14:55

Нова организация на движението в центъра на Берковица

От днес влизат в сила правилата за движение, заложени в новия частичен Генерален план за организация на движението за централна градска част, съобразно конкретните условия на натовареност на пътния трафик в община Берковица.   Целта на плана е да се..

публикувано на 03.05.21 в 10:10

Пасхално послание на Врачанския митрополит Григорий

Възлюбени в Господа чеда на светата и богохранима Врачанска епархия, В деня на Христовото Възкресение, ден на светлина и неземна радост за всекиго от нас, за целия свят и цялото творение, празният гроб на нашия Господ и Спасител отново е..

обновено на 03.05.21 в 07:00

В Монтана с равносметка за участието в Суперлигата

В последните седем години Монтана е единственият мъжки волейболен тим в България с класиране в челните места, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. Градоначалникът направи равносметка за изминалия сезон в Суперлигата пред журналисти в..

обновено на 02.05.21 в 16:57

"Ботев" разчита на феновете в битката за оцеляването

Зрителите ще помагат на Ботев срещу Етър утре, а мачът от първия кръг на плейофите за оставане в Първа футболна лига ще се изиграе пред зрители – това се случва от месеци насам и е безспорен бонус за играчите на Веселин Великов. Макар и неясно..

публикувано на 02.05.21 в 16:10