Предавания

Голово шоу по терените във Врачанско, фенове нападнаха футболист

19 гола паднаха в 4 срещи от Врачанската "А" футболна група, изиграни в събота преди Великден. Неприятен инцидент беляза 26-ия кръг - зрители нахлуха на терена в белослатинското село Търнава и в суматохата пострада футболист на гостуващия тим на Искър..

публикувано на 02.05.21 в 15:20

"Неделник" от 2 май 2021 година

Христос Воскресе. Великденският "Неделник" е тук. Е, то не е новина. Седем години "Неделник" и седем Великдена. Това е положението. Старите вестници разлистваме за начало за да проверим какво се е случвало в миналото незабравимо. Дами и..

публикувано на 02.05.21 в 12:50

Христос воскресе из мертвих

Възкресението Христово е най-великото събитие на света и затова христяните заменили с него празнуването на старозаветната събота. Празникът на Христовото Възкресение е Празник на празниците и тържество на тържествата, Първият ден от..

публикувано на 02.05.21 в 08:00

Нова социална услуга ще изпълнява фондация "Подкрепа за реализация"

В очакване сме на Възкресение Христово. Как се приготвяха за посрещането на празника в Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин е един от акцентите в "Едно" днес. Предаването, което се излъчва със..

публикувано на 30.04.21 в 17:05

Ненужни болтове и гайки се превръщат в скулптури

Александр Ангелов (Russian) е от Мездра и твори шедьоври. Прави изящни скулптури, пана, фигури и пластики. По-интересно е материала, с който работи. Това е метал, но не прави отливки, а използва всякакви метални части - болтове, гайки, семеринги,..

публикувано на 30.04.21 в 13:25

Село Алтимир - село с древно минало и съхранени традиции

Село Алтимир е разположено в плодородната Дунавска равнина, по левия бряг на река Скът. На 40 км е от Козлодуй, на 14 км от общинския център Бяла Слатина. В с елото в момента живеят над 1000 жители, но в близкото минало то е наброявало над 3000 души...

публикувано на 30.04.21 в 11:30
входът на Ново село

Нова визия ще има входът на Ново село

    Ново село започва от „Грозда“- пътният знак, на който е изписано името му, който очертава начало му и е един от символите му. Преди него са частните лозя, засадени от стопаните през 80-те години, а след него започва промишлената зона на селото...

публикувано на 30.04.21 в 09:13

Изложба показва шевици от Видинско

Изложба на видински шевици "Сътворено от жена - да се види и се знае" е уредена в музей "Кръстата казарма" във Видин. Тя е част от Програмата за Великденските празници.  Колекцията е от фондовете на Регионалния исторически музей, каза директорът..

публикувано на 29.04.21 в 17:30

IT'S A TRAP! RELIGION се завръща във Видин

Трап парти ще забавлява феновете на този вид музика във Видин. Събитието ще се проведе на открито на терасата на Речна Гара. Освен хубава музика (HIP-HOP/TRAP и R&B) са предвидени и изненади, каза за Радио ВИДИН Симеон Вангелов, един   от..

публикувано на 29.04.21 в 15:55

Велоуикенд във Врачанско

Колоездачен клуб "Враца Велообщество" проведе велоуикенд в Северозапада. Участниците преминаха през красивата природа на Врачанския Балкан и Искърското дефиле, посетиха манастир, музеи и много природни забележителности. Участниците разгледаха..

публикувано на 29.04.21 в 15:26

Кампания популяризира туристически обекти в Северозапада

Движение "Северозапазване" от град Кула започна нова кампания- "Северозападът е България". Идеята е известни личности да рекламират туристически обекти от региона. "Идеята е да наблегнем на по-малките населени места, на самите..

публикувано на 29.04.21 в 15:24

"Заедно за Берковица" започва облагородяване на туристическите обекти

Инициативна група "Заедно за Берковица“ започва кампания, която ще има за цел да облагороди най-посещаваните природни туристически обекти като Калето, Хайдушките водопади, Синия вир, връх Ком.  "Искаме да обърнем внимание и на незаконните..

публикувано на 29.04.21 в 15:15

Трябва ли да премахнем символите на комунизма?

Да бъдат премахнати всички комунистически паметници и символи, останали на територията на страната, както и да бъдат преименувани улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, призова наскоро евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Във Видин..

публикувано на 29.04.21 в 13:36

Велики четвъртък: най-важният ден от Страстната седмица

Страстната седмица - прелюдията към вечния живот, наричана още Седмица на страданието , защото животът на Христос наближава своя край, която започна от понеделник, денят след Цветница , продължава с днешния Велики четвъртък : денят, в който..

публикувано на 29.04.21 в 10:45

В "Музикална зона" на 29 април 2021 слушаме Андреа Бочели и Соня Йончева

На Велики четвъртък имаме удоволствието да слушаме италианския оперен тенор Андреа Бочели с неговия акустичен мини албум Believe . Петте песни в него са версии на оригинали, включени в последния му едноименен седемнадесети студиен албум,..

публикувано на 29.04.21 в 09:00