Предавания

Готови ли са лекарите и фармацевтите за работа с електронни рецепти

От 1 май електронни рецепти трябва да заменят хартиените, издавани от лекарите за лекарствата по Здравна каса. Въвеждането им започна поетапно още през миналата година, като за това настояха от Съюза на българските фармацевти. Идеята им бе да се..

публикувано на 21.04.21 в 13:23

Вълшебството на цирка

Цирковете пристигат тихо и се появяват малко неочаквано. Сутрин ги виждаш с разпънато шапито, но кога са дошли никой не знае. Те просто се появяват да радват с вълшебството си. Усеща се аромата на пуканки и други лакомства. Миризма на животни. Весела..

публикувано на 21.04.21 в 13:00

„Историята на моето село“ - конкурс за видео, направено от деца

  Детски конкурс на тема „Историята на моето село“ организира фондация „Възраждане на българските села“. В конкурса могат да участват деца и читалища на села със собствен профил във Фейсбуk, обясни Мария Латинова, секретар на фондация..

публикувано на 20.04.21 в 16:10
Виктория Станкова, ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин

Престижна награда за талантливо видинско момиче от математическата гимназия

Деветокласничката Виктория Станкова от видинската Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ спечели трето място в Международния конкурс за фотография и рисунка. Конкурсът е посветен на Световния ден на водата - 22 март. Надпреварата се..

публикувано на 20.04.21 в 15:10

Братя Аргирови ще пеят във Видин (Видео)

След две десетилетия отсъствие от сцената, Братя Аргирови се завръщат с концерт във Видин. Те ще представят своите златни хитове, като за първи път в кариерата си ще са солисти на симфоничен оркестър. Въпреки че имат класическо музикално образование,..

публикувано на 20.04.21 в 15:05
Грамоти за победителите в конкурса

5 награди за децата на "Рениарт" от международен конкурс в Румъния

5 награди получиха малките художници от студио "Рениарт" Монтана за участието си в международния конкурс "Цветовете на есента", организиран от град Липова, Румъния. 3 първи места за: 7-годишния Красен Цветков, 9-годишната Ивет Иванова и за 10-годишния..

публикувано на 20.04.21 в 13:30

Доброволческа инициатива във Враца продължава да набира хранителни продукти за Великден

Благотворителна инициатива за Великден организира сдружението във Враца "Бъди добър!Прави добро!". Доброволците в сдружението си поставят за цел да раздадат хранителни пакети на 180 самотно живеещи възрастни хора, които се нуждаят от помощ,..

публикувано на 20.04.21 в 12:05

Веселин Филипов: Велосипедът е здраве

За Ден на велосипеда е приета датата 19 април. Всеизвестно е, че велосипедът е едно от най-достъпните, евтини, здравословни и екологични средства за транспорт. Неговото използване опазва околната среда и едновременно с това поддържа в добра форма..

публикувано на 19.04.21 в 17:05

Близо 500 преброители ще има в област Видин

Преброяването на населението и жилищния фонд в България  ще се започне на 7 септември и ще се проведе на два етапа. Вече са извършени някои предварителни дейности, обясни за Радио Видин Цветан Цветков, началник "Отдел Видин" към към Териториалното..

публикувано на 19.04.21 в 17:00

Държавното първенство по канадска борба ще е в Белоградчик

За десети път град Белоградчик ще е домакин на държавното първенство по канадска борба, което тази година се провежда за двадесет и пети път. Събитието е планирано за 15 и 16 май в спортната зала в града.  Спортната инициатива ще включва..

публикувано на 19.04.21 в 16:25

Туризъм в условията на пандемия- опасенията на пътуващите и тревогите в бранша

В очакване сме на почивните дни около празниците през май и вече планираме лятната си ваканция. Обикновено това е времето за пътувания и екскурзии, но какво да очакваме през настоящата година от туристическия сезон?  Проучване за..

публикувано на 19.04.21 в 13:27

В „Музикална зона“ слушаме песни за дъждовно време

  Много харесвам песните за дъжд! Пък и по дъждовното време си падам... Дори обичам да се разхождам под дъжда... понякога, зависи от компанията. Тези, които обичат да се разхождат и да си пеят под дъжда казват, че... "няма нищо по- хубаво от лошото..

публикувано на 19.04.21 в 09:53

"Неделник" от 18 април 2021 година

Тук е брой 357 на предаването "Неделник". Старите вестници разлистваме за начало. След това следва история. На 14 април се навършиха 200 години от рождението на видния възрожденец и революционер Георги Стойков Раковски. Идеолог на националното..

публикувано на 18.04.21 в 13:25

Потресното покаяние

Неделята, в която се намираме е Пета на Великия пост, посветена на преподобна Мария Египетска. "Братя и сестри! От властта на греха и ужаса на виновната съвест човек може да бъде избавен само чрез обръщане към Христа и..

публикувано на 18.04.21 в 08:00

Ученици от Лом искат да създадат платформа за благотворителност

Ученици от Средно училище "Димитър Маринов" в Лом, което е иновативно, искат да реализират идея за електронна платформа за благотворителност. Подготвили са проект, с който кандидатстват пред фондация "Благотворител". Той е сред полуфиналистите в..

публикувано на 16.04.21 в 17:21