Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските Бдинци-Лъвове атакуват Б групата

ФК "Бдин" Видин вече има свой официален фен клуб- "Бдинци-Лъвове"! На учредяването присъстваха старши треньорът Альоша Андонов, изпълнителният директор на клуба Малин Христов, членове на УС на клуба, футболисти. Гост бе и кметът на Видин Румен Видов, който обеща пълна подкрепа на фен клуба за достигате на голямата цел- "Б" групата- съобщи пресаташето на клуба Красимир Каменов. За председател на фен клуба бе избран Янко Тодоров, с помощници д-р Цветан Мавров и Смилян Асенов.

"Ние всички до един ще подкрепяме отбора на сърцето ни- "Бдин" Видин. Пожелавам във всеки мач победа! Но независимо от резултатите, ние ще оставаме винаги верни на "Бдин", заяви Янко Тодоров.

Огромно ново знаме и много пиротехника че съпътстват неделния мач на "Бдин" с "Локомотив" Дряново. Фен клубът обещава невероятна атмонсфера на всеки мач.

"Отборът на "Бдин" Видин е изцяло нов отбор и със всяка изминала седмица израства във всякакво естество", каза за РАДИО ВИДИН Альоша Андонов, старши треньор на видинчани. - "Доволен съм от представянето на момчетата в последния двубой с тима на "Ботев" Козлодуй. Показахме по-добра, по-концентрирана игра и заслужено победихме с 2:1. Мнението ми е, че през второто полувреме можехме да реализираме още голове, но нямахме късмет. По отношение на съдийството мога да говоря само за пролетния дял на шампионата. Смятам, че трябва да се свири обективно. Почти във всяка среща отборът на "Бдин" е ощетяван. Още първия кръг във Трявна, това ни костваше две точки. Става въпрос за червен картон на наш играч и дузпа в 23-тата минута. Оттам насетне доиграехме мача с човек по-малко. През второто полувреме- след контузия на техния вратар, той 12 минути лежа и му оказваха медицинска помощ. Имаше и пет смени, а главният съдия даде само 3 минути продължение- какво повече да коментирам?! Вижте какво на практика се случва в първенставата в Европа и в нашата висша лига. Иска ми се когато нарушението е за червен картон да се отсъжда такъв, независимо дали е за нашия или противниковия отбор. Същото мисля и за дузпите и фаловете. Подобни съдийски отсъждания са нереални и такива съдии нямат място на терена. Те са само спомагателно средство да протече самата среща, а не на практика от тях да зависят резултатите! По отношение на предстоящия днес мач с отбора на "Локомотив" Дряново- мога да кажа, че се готвим усилено. Имаме няколко контузени футболисти, които тренират на облекчен режим, но предполагам, че ще мога да разчитам и на тях. Призовавам всички любители на футболната игра да дойдат и да подкрепят "Бдин" днес от 17 часа на стадион "Бенковски".
По публикацията работи: Борис Борисов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16