Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за "Видабаскет" в турнира за Купата на БФБ

Мъжете на БК "Видабаскет" завършиха с победа участието си в турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол. В мача за третото място нашите надиграха "Берое" Стара Загора само с 1 точка-59:58!

"Тимът на Николай Колев победи в изключително равностоен мач, изходът от който се реши в последните секунди. Срещата премина през много обрати, но в крайна сметка видинчани стигнаха до успеха"- каза за РАДИО ВИДИН изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев.

Най-резултатни за победителите бяха Янко Янков и Юлиян Колев, с по 14 точки. Теодор Киров записа 11 точки, плюс 9 борби, а 10 точки добави за своите Тодор Колев. Видинската "десетка" завърши турнира с най-много откраднати топки и бе награден с плакет от организаторите. А 16-годишният му съотборник Теодор Николов, които бе най-малкият участник в зала "Академик", заедно с десетокласника Георги Асенов, спечелиха първите си медали от републикански ранг при мъжете!

За "Берое" Петър Загоров беше най-силен с дабъл дабъл от 23 точки и 10 борби. Бойко Миленков е с 22 точки и 9 борби.
По публикацията работи: Ваня Минева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
БК Монтана

"Монтана" с втора загуба от "Берое"

Баскетболистките на "Монтана" допуснаха втора поредна загуба от "Берое" /Стара Загора/ във финалните плейофи. В зала "Общинска" в Стара Загора монтанчанки отстъпиха с 83:90 точки на Берое.  Утре в Монтана е третата среща . При успех "Берое" печели титлата . При победа за "Монтана" се играе още един мач в зала "Младост" в понеделник. И двете срещи..

публикувано на 20.04.24 в 15:00

"Монтана" приема "Беласица"

Футболистите на "Монтана" приемат "Беласица" /Петрич/ в мач от 29-ия кръг на Втора лига. Двубоят на стадион "Огоста" започва в 17 часа днес.   Заради наказание наставникът Николай Митов няма да разчита на Стивън Кирилов. Полузащитникът Стефан Каменов получи контузия в глезена, но е в групата. Добрата новина за Митов е, че ще може да разчита на..

публикувано на 20.04.24 в 12:53

Злато и сребро за врачани в Сандански

Състезателят на врачанския клуб по борба Владислав Иванов стана републиканския шампион при момчетата. На завършилото в Сандански държавно лично-отборно първенство по класическа борба синът на общинския съветник от Враца Иван Иванов се окичи със златото. При 38-килограмовите Владислав беше безупречен на тепиха, като не даде нито една техническа точка..

публикувано на 20.04.24 в 08:25

Най-добрите футболисти в парламента идват за контрола във Враца

Националният ни футболен отбор, съставен от членове на Народното събрание, ще изиграе днес спаринг срещу ветераните на местния "Ботев". Капитан на трикольорите е Джейхан Ибрямов. Селекционер на депутатския тим е ексминистърът на спорта Красен Кралев , който няма да разчита на контузения бивш министър на образованието Красимир Вълчев ...

публикувано на 20.04.24 в 08:16

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11