Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дилма Русеф покани "Ботев" в Меката на футбола

"Лично Дилма Русеф е настояла този път гостуващият тим да е български", не без самочувствие заяви президентът на "Ботев" Чавдар Атанасов. Турнирът е под патронажа на президента на Бразилия Дилма Русеф и ще се проведе във времето от 10 до 17 юли. Срещу ФК "Ботев" ще излязат шампионите на четири от щатите на Бразилия. По предварителна информация срещите ще се играят на стадион "Гаринча", на който ще ритат и участниците в Мондиал `2014 и Олимпиадата `2016.
Неочакваната покана ще наложи промени в програмата на футболистите от града под Околчица- заявиха от клуба. Старши треньорът Сашо Ангелов трябваше да събере тима на 27 юни, но за да се подготвят и организират за презокеанското турне, вероятно старшията ще свири сбор още към 20 юни.

Поканата от родината на Пеле се оценява в града под Околчица като добро предзнаменование при връщането на тима в елита на българския футбол. Според президента на клуба Чавдар Атанасов, "Ботев" ще свери часовника си по държавата, чието име е синоним на атрактивен футбол в спортните среди.
 
Да припомним: Бащата на Дилма Русеф- Петър Русев, е българин, родом от Габрово, бил е близък приятел на известната българска поетеса Елисавета Багряна. Като активен член на БКП, през 20-те години на миналия век той емигрира от България. През 1929 година във Франция започва да изписва фамилията си Rousseff. През 2010 година Дилма Русеф е кандидат за президент на Бразилия от Партията на работниците. Печели на 31 октомври 2010 година втория тур и става президент на най-голямата южноамериканска държава.
По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29

Белоградчик събра българския елит в канадската борба

В Белоградчик се проведе 28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани.  В състезанието участваха най-добрите състезатели на България.  Победителите ще представляват България на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова. По..

публикувано на 15.04.24 в 15:04

Малките волейболисти от Монтана спечелиха турнир в Ловеч

Децата на ВК Монтана спечелиха турнира по мини - волейбол в Ловеч.  Момчетата на треньора Цветомир Цветанов записаха 6 победи от 6 мача, всичките с по 2:0 гейма.  Малките монтанци се наложиха над отборите на Осъм /Ловеч/, Раковски /Севлиево/ и Тетевен волей /Тетевен/.  "Искам да поздравя моите момчета за добрата игра. Мисля, че заслужено сме..

публикувано на 15.04.24 в 14:52

Боксьорите от Монтана със злато и бронз от Купа "България"

Златен и бронзов медал спечелиха бокьорите на СК Спарта /Монтана/ на държавното първенство за „Купа България" за ученици 13-14 годишни в Плевен.  Треньорът Доброслав Добрев – Додо разчита на 10 състезателя в 9 различни категории.  Светлин Иванов спечели златен медал в категория до 90 кг.  В първата си среща той победи противник от Благоевград с..

публикувано на 15.04.24 в 14:46

Успешен уикенд за футболистите от школата на Локомотив (Мездра)

Две победи,един равен и една загуба за момчетата от школата на "Локомотив" Мездра този уикенд. Най-малките футболист от Футбол 5  направиха страхотно завръщане срещу доста по-големите си съперници от ФК "Оряхово". След като изоставаха с 5:2, играчите проявиха характер и успяха да изравнят в последното полувреме за крайното 5:5. Попаденията..

публикувано на 15.04.24 в 14:40

Организират първи турнир по шах за купата на Община Ружинци

Първи общински турнир по шах за купата на Община Ружинци ще се проведе на 24 април . Състезанието, което се организира от Сдружение "Достоен живот 22", ще започне от 14:00 часа в салона на Народно читалище "Христо Ботев - 1926" - село Дреновец. Записването на участниците вече е започнало, обясни председателят на сдружението Николай Вецов , който..

публикувано на 15.04.24 в 09:53

5 медала за "Бъдин" от турнир по джудо в столицата

Видинският спортен клуб ”Бъдин” се завърна с 5 отличия от турнира по джудо "Фрезколиада" в София. Отлично представяне и затвърждаване на златните си медали от предишни състезания направиха Симона Стоянова в категория до 40 кг. и Нанси Николова при 22-килограмовите, на крачка от първото място останаха Виктория Любенова - до 52 кг., и Дари..

публикувано на 14.04.24 в 21:34