Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мъж загина в катастрофа

36-годишен неправоспособен мотоциклетист загина на място при катастрофа тази нощ в района на видинското село Гъмзово, община Брегово- съобщиха от пресцентъра на ОДП Видин. Инцидентът станал около 00.15 часа, при движение с несъобразена скорост по улица в селото. Загиналият на пътя не е притежавал свидетелство за управление на МПС, бил е без предпазна каска, с нерегистриран по съответния ред мотоциклет "MZ-250". В резултат на удара в бордюра, мъжът е починал на място. По случая работи РУП Видин.
Вижте още

Снимката на 14 май 2021 година

С официални церемонии училищата в Северозападна България изпратиха зрелостниците от випуск 2021. Тържествено изпратиха своите четири паралелки випускници в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. Информационен център от ново поколение към мрежата "Европа директно" е открит във Видин. На събитието присъства..

публикувано на 14.05.21 в 18:10

В Дреновец изпратиха 13 абитуриенти

В двора на СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Дреновец, 13-те зрелостници от випуск 2021 за последен път чуха училищния звънец и си взеха сбогом с родното училище.  В празничния ден, абитуриентите бяха поздравени от кмета на община Ружинци Александър Александров:  "Пожелах им на добър час, успешно представяне на матурите и успешна реализация в..

публикувано на 14.05.21 в 16:52

СУ "Христо Ботев" - Белоградчик изпрати Випуск 2021

За 22-ма ученици от СУ "Христо Ботев" в Белоградчик днес удари последният училищен звънец. По традиция церемонията по изпращането започна с водосвет, отслужен от отец Рафаил. Той пожела на випускниците: "… Пожелавам на някои от вас, когато завършат своето образование, да намерят вариант и да се върнат тук в нашия край. Не забравяйте, че сте..

публикувано на 14.05.21 в 16:00

Намериха снаряд в покрайнините на Враца

Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон-Враца от състава на Бригадното командване, под ръководството на капитан Петър Петров, извършиха разузнаване на корозирал 122 мм артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в покрайнините на грaд Враца. Това съобщиха от Министерството на отбраната. При спазване на мерките за..

публикувано на 14.05.21 в 14:45

Английската гимназия във Видин изпрати своите абитуриенти

Тържествено изпратиха своите четири паралелки випускници в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. Зрелостниците тази година са 85. За седми път беше връчена статуетката "Криле" от училищното настоятелство на най-изявения сред тях. Наградата тази година получи Мария Вълчева за успехите си в много ученически конкурси и..

публикувано на 14.05.21 в 14:30

Два класа с ученици от Монтана и Вършец са поставени под карантина

Заради положителни проби за коронавирус на хора от персонала 17 деца от СУ “Иван Вазов” в Монтана и 20 деца от СУ “Иван Вазов” във Вършец са поставени под карантина, съобщават от Регионалната здравна инспекция. В сряда новите случаи на COVID-19 в област Монтана са били 17, а вчера 16. За двата дни са починали 7 души.  Към 14 май с активна..

публикувано на 14.05.21 в 13:55

Училището в Ново село изпрати своите абитуриенти

Осем зрелостници с професия "куриер" изпрати днес СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското Ново село.  Тържеството бе открито в 10 часа с посрещането на абитуриентите и училищното знаме, което бе предадено на новия знаменосец с поръката да пази честта на знамето и училището.  Приветствено слово изнесе  директорът на училището  Ирена..

публикувано на 14.05.21 в 13:11