Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Задържан е мним посредник на кандидати за работа в МВР Враца

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОД на МВР Враца задържаха софиянец, предлагал услугите си на кандидати за работа в МВР. Посредникът гарантирал, че срещу заплащане и сключен договор, ще им уреди максимален брой точки на провежданите изпити и назначаване на работа в МВР. 54- годишният задържан е управител на фирма за консултантски услуги. При проверката е установено, че той сключвал "договори за консултантски услуги" с кандидати за работа в МВР, като взимал от тях 900 лв., а след евентуалното им назначаване на работа в МВР, трябвало да му платят още 2 000 лв. В автомобила му са открити списъци с имена на кандидати за работа в МВР от цялата страна, включително за ОДМВР Враца, проектодоговори и други документи. Лицето е задържано за 24 часа. Действията по разследването продължават.

Във връзка със случая от Дирекция "Човешки ресурси" в МВР уточняват, че редът за постъпване на работа в МВР е стриктно регламентиран. Процедурата за кандидатстване се провежда на няколко етапа при непрекъснат контрол, като е изключена всякаква намеса в подборния процес. В случай на подобни предложения за "съдействие" при назначаване на работа в МВР, кандидатите да сезират органите на реда.

В бюлетина на полицията съобщават още за инцидент с дете във Враца. На бул. "М.Орозов", лек автомобил, управляван от 36- годишен шофьор от Враца, е блъснал 3- годишно дете, което се движело с баща си край пътното платно. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

При провеждане на специализирана полицейска проверка по линия "Наркотици", в апартамент във Враца, обитаван от лице на 22 години, са открити иззети 33 полиетиленови топчета суха листна маса с тегло около 30 грама, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. Образувано е дознание.

При претърсване в апартамент в областния град, обитаван от лице на 32 години, са открити и иззети незаконно притежавани оръжия- бойно гладкоцевно ловно оръжие и газов пистолет с пълнител. Мъжът се укрива от органите на МВР. Образувано е дознание.

Вижте още

Снимката на 20 януари 2021 година

Нова техника получи общинско предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство" Видин. Правителството одобри доклад на министъра на енергетиката за предприетите действия и за резултатите от направеното проучване на възможностите за изграждане на нова ядрена мощност на площадка № 2 в  АЕЦ "Козлодуй". Предстои г азохранилището "Чирен"  да..

публикувано на 20.01.21 в 17:55

Кукленият театър във Видин подновява съботните представления

Първо представление за годината готви кукленият театър във Видин . На 23-ти януари от 11 часа,  в залата на театъра, най-малките зрители ще могат да видят спектакъла "Ревливата принцеса".  "Това е един спектакъл, който е познат на нашата публика. Той е имал изяви не само на видинска сцена, а и в цяла България. Ярослав Петков е режисьорът...

публикувано на 20.01.21 в 17:30

Модерна оранжерия за канабис разкриха край Бойчиновци

Полицаите от Монтана разкриха лаборатория за отглеждане на канабис от рода на индийския коноп.  Оранжерията се намира в бившия завод за алуминиеви отливки в квартал “Огоста” в Бойчиновци, съобщи директорът на ОД на МВР Монтана старши комисар Пламен Томов: . "В самата лаборатория се иззеха общо 600 растения , с много добра..

публикувано на 20.01.21 в 17:13
БЧК белоградчик

Допълнителни пакети с храни раздаде БЧК в Белоградчик

БЧК – Видин започна поетапно раздаване на останали  количества хранителни продукти на лица, които допълнително са включени в Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане. В  община Белоградчик бяха раздадени 13 пакета с хранителни продукти.   Индивидуалните пакети са със средно тегло 30 кг и съдържат хранителни..

публикувано на 20.01.21 в 15:43

Преброяването започва на 7 септември

Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България  ще започне в 0:00 часа на 7 септември 2021 г. и ще приключи в 20:00 часа на 3 октомври 2021 г., това реши Министерският съвет на свое заседание. Преброяването чрез попълване на електронна преброителна карта ще се проведе по интернет и ще продължи 10 дни - от 0:00 часа..

публикувано на 20.01.21 в 14:52

Разширяват газохранилището в Чирен

Предстои газохранилището "Чирен" да бъде разширено, като  капацитет му ще бъде повишен до над милиард куб. метра газ. Това стана ясно на днешното правителствено заседание. О ткрита е и обществена поръчка за изготвяне на работен проект за подмяна на надземното оборудване на газовото хранилище, з аяви  Владимир  Малинов, изпълнителен директор..

публикувано на 20.01.21 в 14:43

Около 6 000 фирми са поискали безвъзмездна финансова помощ

Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите.  Крайният срок за кандидатстване изтича  днес 2 0  януари  в 16:30 часа . По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20%,..

публикувано на 20.01.21 в 14:03