Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Община Ружинци обмислят подкрепа за Анна-Мария, чийто баща загина в Горни Лом

Снимка: Емил Илиев Личен архив

Община Ружинци обмисля да подкрепи близките на загиналия при взрива в Горни Лом Емил Илиев. Това каза за Радио ВИДИН кметът на Общината Венцислав Ванков. Той добави, че е обсъдил въпроса със заместник кмета и Общинския съвет. Около Коледа ще се прецени каква сума може да бъде отпусната, за да се подпомогне отглеждането на 9-годишната дъщеря на Емил- Анна-Мария.

"Така ще се решат нещата да може и ние от общината да помогнем. На майката помогнах още преди бащата да почине. Тя е по майчинството от Общината. Имам предвид, че създадох работно място, за да може да получава майчинство две години по-дълго, тъй като има и второ дете от друг мъж. Мисълта ми е, че ние като Община се грижим за тази майка и нейните две деца", заяви кметът.

Венцислав Ванков добави, че сам е запознал някои национални медии със случая на Анна-Мария, след като е забелязал, че никой не се интересува от детето, загубило баща си при взрива в Горни Лом. Освен това от Община Ружинци предоставят контактите на майката на малкото момиче на всички, които искат да им помогнат.

Два кредита на стойност около 14 000 лева трябва да погаси 9-годишната Анна-Мария, като наследник на Емил Илиев. За да се издължи на банките, майката на момичето - Милена Асенова, разкрива дарителска сметка. Разчита и на помощта, която държавата ще предостави на дъщеря й.

Дарителска сметка:

Анна-Мария Емилова Илиева

ДСК-Белоградчик

IBAN: BG12STSA93000022219761

BIC STSABGSF


Вижте още

Снимката на 23 ноември 2020 година

Ледената пързалка на площад "Бдинци" във Видин вече е отворена . Тя ще остане в града до 28 февруари. Пързалката е с естествен лед и с капацитет до 60 души. На място се предлагат и кънки.  Пързалката ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 ч. Инструктори ще помагат на начинаещите на леда.  По данни на РЗИ- Видин, за изминалите три дни..

публикувано на 23.11.20 в 17:30
монтана село говежда

Огнище с COVID-19 в дома за възрастни в Говежда

Огнище на COVID-19 е установено в дома за възрастни хора с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново . Положителни за коронавирус са 23-ма от настанените там и 6-има от персонала . Заразените са изолирани и за тях се грижи отделен персонал, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана Елена Борисова:..

публикувано на 23.11.20 в 17:10
Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието - Видин

В сряда решават как да продължи обучението във Видинско

В сряда ще се реши как ще учат учениците във Видин . Сега в електронна среда са всички от гимназиалния етап в областта. Заповедта за дистанционната форма на обучение е до 27 ноември включително. Онлайн са и заниманията в 6. и 7. клас в основно училище "Иван Вазов" във Видин, каза началникът на регионалното управление на образованието Веселка..

публикувано на 23.11.20 в 16:20

С "Отличник на БЧК" е награден доброволец от Белоградчик

Тази година със званието "Отличник на БЧК" за активна червенокръстка дейност на Националния съвет на БЧК е удостоена Гинка Михайлова Живова - доброволец и член на Общински съвет на БЧК-Белоградчик. Значка и грамота на отличената връчи председателят на БЧК-Видин, Цветелина Петрова, съобщават от Община Белоградчик. Тазгодишното отличие се връчва..

публикувано на 23.11.20 в 15:55

7 нови случая с COVID-19 във Врачанско, двама са починали

Още двама души от Врачанско, които са били заразени с COVID-19, са починали вчера, съобщиха от РЗИ-Враца. Става дума за мъж на 69 години, който е лекуван в МБАЛ - Мездра. Втората жертва е 85-годишна жена от областта, която е била приета за лечение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. През неделя в Единния информационен портал има обявени нови..

публикувано на 23.11.20 в 15:39

Нови придобивки за детските градини в Берковица

Детските градини в град Берковица - "Пролетна дъга", "Звънче" и "Малина", получиха детски образователни играчки за придобиване на знания и умения и таблети, необходими за внедряване на съвременните технологии в образователния процес на децата от ранна възраст. Те са доставени като част от проект "Достъпна и качествена образователна среда за деца от..

публикувано на 23.11.20 в 14:44

Непълнолетен е единият извършител на грабеж в Борован

Грабеж в игрална зала в село Борован, област Враца, разследват от ръководството на Районна прокуратура - Бяла Слатина , съобщават от пресслужбата на прокуратурата. След полунощ на 22.11.2020 г. служител на хазартната зала в Борован, по време на работа, бил заплашен от маскирано лице чрез използване на оръжие. Били му отнети 5 123 лева -..

публикувано на 23.11.20 в 13:12