Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българската банда SEVI представя втория си студиен албум

3
Снимка: ГРУПА SEVI

"Втори студиен албум, трети неофициално, защото имаме и едно двойно DVD от 2013 година. Много се радваме, че албумът вече е факт и най-после е в ръцете ни" – това каза Светлана Близнакова, в "Свободна зона БГ зона, зона за българска музика" по Радио ВИДИН.


А тази вечер ще бъде и в ушите на слушателите. Официалното промо в София ще се състои на единствения за 2016 година петък 13-ти, в столичния бар Rock it. Дискът носи предизвикателното заглавие "The Battle Never Ends" и обещава да бъде доста разнообразен и със засилено международно присъствие.

Групата представи пилотния сингъл "Don’t Hesitate" през януари, а от 8 април стартира и турне в подкрепа на албума:

"Бяхме в Пловдив, в Стара Загора, в Бургас. Предстоят участия в Габрово, Казанлък, продължаваме към Гърция, Румъния, а през септември ще бъдем в Италия и Швейцария. Ще представим албума на колкото се може повече места. Радостно е, че и феновете го харесват. Получихме много позитивни отзиви от тези, които го закупиха на предварителна продажба."

Точно в стила на групата, парчетата в албумна са 11.

"Това ни е любимото число и отново се спряхме на него. Доста разнообразен, малко по-твърд от предния албум, но не липсват и по-мелодични, и по-леки парчета."

Кой стои зад албума, с кого работехте?

"Получи се доста цветно и от към гости. Работихме с музикалния инженер на Лакуна Койл – Марко Барусо, който оформи звука и на дебютния сингъл - "Don’t Hesitate".

СнимкаМарко Барусо има зад гърба си имена като Ерос Рамацоти, Лаура Паузини, Лакуна Койл, Колдплей... Доста голямо име в Италия, дори тази година обра няколко награди на фестивала в Сан Ремо. Ние се запознахме с него миналото лято по време на нашето турне в Италия, той доста хареса музиката ни и сам изяви желание да стане част от новия албум."

В албума взима участие и китаристът на Doro Pesch – Luca Princiotta, който свири китарите в една от песните на  SEVI. Luca споделя за работата си по парчето на SEVI:

"Когато Светлана Близнакова ми прати демо версията на Destiny веднага се впечатлих от потенциала на песента. Опитах се да вложа подходящия груув и енергия и в моите партии, а когато накрая я чух готова, направо подскочих от стола. Красива, голяма песен."

В "The Battle Never Ends" не липсват и гост музиканти от родната сцена като Петър Братанов (KORA), Иво Пешев (Vulgar Bulgar).

Новото звучене на SEVI вече провокира и интерес извън граница. Групата, както и пилотният сингъл от новия албум, бяха представени в Metal Hammer Italia и няколко радио станции и медии в Португалия, Франция, Латинска Америка, Англия и Щатите.


Галерия

Вижте още

Пещера "Венеца" вече посреща посетители

Пещера "Венеца" край село Орешец, община Димово отново отвори врати и  вече посреща посетители. "Засега задължително влизането е с маски, все пак това е затворено пространство. Дезинфекцираме парапета, каските, които носят, всичко. Групите, които влизат, са от по 5 души. Това е, което спазваме като правила" , обясни Стела Борисова - един от..

публикувано на 04.06.20 в 17:00

"Неделник" от 31 май 2020 година

В последният ден на обичаният месец май, но странен тази година, можете да чуете 311-то издание на предаването "Неделник" . Разтваряме  старите видински вестници, като за начало. А след това майсторката на тъканите съкровища Наташа Манчова ни разказва за нещо ново. На 3 юни в Етнографско- възрожденския комплекс "Свети Софроний Врачански" във..

публикувано на 31.05.20 в 13:47

Първокласници завършиха годината с филм

Виртуално изпращане на учениците от 1 "А" клас във видинското училище "Цар Симеон Велики" бе организирано от класния ръководител на първокласниците - Илиана Тодорова. За да бъде денят незабравим, тя бе подготвила кратко видео, в което основни герои са учениците. Темата на филмчето е "Празникът на буквите в Замръзналото кралство".  Сценарият е мой,..

публикувано на 29.05.20 в 15:33

Ловците от Чупрене с грижи за дивеча, отчитат слаб сезон

Ловните дружинки в Ловно- рибарско сдружение "Миджур" в село Чупрене всяка пролет полагат грижи за дивеча. Повече от половината дружинки са отказали да взимат групови разрешителни за отстрел на дива свиня след края на януари. "Това говори за изградени традиции в лова. Знае се, че до януари се ловува. Имаше и изключения. Много по- малко хора са..

публикувано на 28.05.20 в 16:15

Специален фонд за Северозападна България предлагат от БСП

Законопроект за създаване на Специален фонд за устойчиво развитие на Северозападна България предлагат от БСП. Идеята е ежегодно Фондът да разполага със 100 млн. лева, които да се инвестират в областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. "Това е първата реална стъпка за развитието на Северозапада. Това, което ние предлагаме, и то ще..

публикувано на 27.05.20 в 13:59

Митко от Лом "възкресява" забравени паметници

Митко Митков- млад и буден жител на Лом , издирва и възстановява на добра воля и със собствени сили и средства стари войнишки и опълченски паметници не само в родния си край, но и в други части на страната. Заедно със свои съмишленици вече е дал нов живот на повече от 10 несправедливо изпаднали в забвение паметници: "Приятно ми е да се занимавам с..

публикувано на 27.05.20 в 09:57

Абитуриентски вълнения в „Музикална зона“

Дойде ли 24- ти май, всяка година настъпва един особено тържествен период- времето на абитуриентските балове. Започват абитуриентските вълнения, настроението е приповдигнато, подготовката за бала тече с пълна сила, а мислите се лутат между рокли, костюми и прически, любими съученици и учители. Все пак това радостно събитие е веднъж в живота...

публикувано на 25.05.20 в 09:50