Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стипендии за даровити деца от Монтана

Дарен Гоцак е носителят на специалната стипендия на Община Монтана за тази година. Кметът Златко Живков връчи парични награди на общо седем даровити деца от общината.

 "Аз благодаря на тези изявени монтански таланти и се надявам годината да бъде още по-успешна и занапред", каза по време на церемонията кметът на Монтана Златко Живков.

Тази година специалната стипендия от общо 4200 лева се присъжда на певеца от Общински детски комплекс "Ние, врабчетата" - Монтана Дарен Гоцак. Мартина Иванова и Борислав Вълов получиха годишна стипендия от общо 2520 лева. Кметът Златко Живков им връчи половината от парите, а останалата част децата ще получат в края на годината.

"Аз съм човек, който не може да скучае. Също така съм любознателен, амбициозен, упорит и се надявам да сбъдна всичките си мечти, които са доста големи, но имайки предвид, че няма невъзможни неща, смятам, че това е една добра перспектива за вбъдеще", каза 19- годишният възпитаник на Природо-математическата гимназия в Монтана Борислав Вълов, който е спечелил множество награди за свои литературни есета.

Еднократно финансово стимулиране от по 420 лева получиха Даниел Дамянов в област "Наука и техника", Нанси Колева и Милена Първанова за "Култура и изкуство", както и борецът Габриел Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор е с комоцио след удар в товарен автомобил

Шофьор на лекотоварен автомобил пострада при катастрофа с товарен автомобил в село Мърчево, община Бойчиновци, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Монтана. На кръстовището на ул. "Втора" с ул. "Първа" в Мърчево 39-годишен водач от село Владимирово, при управление на лекотоварен автомобил с монтанска регистрация, поради движение с несъобразена..

публикувано на 24.04.24 в 10:40

Гимназисти от Лом спечелиха второ място в национален фестивал по роботика

Десетокласниците Димана Николова и Християн Иванов, деветокласникът Християн Димитров и осмокласникът Александър Светлозаров от отбора по роботика на ПГ „Найден Геров“, заслужиха второ място в Националния етап от Световния фестивал на роботиката FIRST® LEGO® League Challenge, който се проведе в Бургаския свободен университет.  Темата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:35
Бюро по труда Враца

Намалява младежката безработица във Враца и Криводол

257 са младите хора без постоянни доходи в общините Враца и Криводол. По данни на трудовата борса в града под Околчица препитание нямат 166 младежи на възраст под 29 години. В Криводолско в тази категория спадат 91 човека. В сравнение с февруари общият брой на регистрираните безработни младежи е намалял с 22-ама или 8.56%, като намаляването се..

публикувано на 24.04.24 в 09:05

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39