Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нарушения при обществените поръчки в Северозапада

Снимка: Радио Видин

Нарушения при провеждането на обществени поръчки е констатирала Агенцията за държавна финансова при проверки в Северозападна България през второто тримесечие на годината. Във Враца са извършени проверки на проекта за атракциони до пещерата "Леденика". Установени са две нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и така нареченият "Индикатор за измама" по смисъла на Закона за държавната финансова инспекция. Констатирани са вреди за над 600 000 лева, съставени са 6 акта. Акт е връчен и на ВиК Монтана за непроведена обществена поръчка за половин милион лева. 40 акта са съставени на болницата в Лом за 22 нарушения на ЗОП. Заради непубликувана покана за обществена поръчка, Областната дирекция "Земеделие" във Видин е получила два акта. В Община Димово не е проведена според правилата обществена поръчка за 6 хиляди лева.

Вижте още

17 точки в дневния ред на ОбС Мездра

Редовното септемврийско заседание на Общинския съвет в Мездра ще се проведе на 29 септември, четвъртък, от 16.00 часа. Предварителният дневен ред е от 17 точки.  Заседанието ще започне с ново обсъждане на върнато от Областен управител решение за промяна на Общия устройствен план на община Мездра във връзка с изграждане на фотоволтаична..

публикувано на 27.09.22 в 08:38

Повишен интерес към соларните панели във Видинско

Нараства интересът към изграждането на фотоволтаични системи във Видин каза кметът Цветан Ценков . Според него са нужни законови промени, за да бъдат улеснени гражданите: "Доста вече наши съграждани искат да си сложат фотоволтаични централи на свободни терени, имоти, сгради. Надявам се да има промени в законодателството в тази светлина, така че..

публикувано на 27.09.22 в 08:23

Враца подготвя меморандум за сътрудничество с милионен град в Китай

Враца се побратимява с китайци, ако днес общинският съвет в града под Околчица даде правомощия на кмета Калин Каменов да сключи меморандум за приятелско сътрудничество. Обект на бъдещото приятелство е 5-милионният град Мианян, който е втори по големина в китайската провинция Съчуан. От докладната, внесена в дневния ред на сесията, се разбира,..

публикувано на 27.09.22 в 07:50

Снимката на 26 септември 2022 година

Служителите на Регионалните здравни инспекции излязоха на национален протест .  Здравните специалисти настояват за увеличение на основните възнаграждения на работещите в системата със задна дата и заличаване на натрупалите се диспропорции при заплащане на труда при служители, заемащи еднакви длъжности.  Започна  подписването на договорите  по..

публикувано на 26.09.22 в 18:10

Бюлетините за изборите дойдоха и във Враца

В Областна администрация – Враца пристигнаха 153 800 хартиени бюлетини за Шести изборен район – Врачански, предназначени за предстоящите на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители. Бюлетините са съпровождани и охранявани от служители на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и от ОД на МВР- Враца. Те ще бъдат..

публикувано на 26.09.22 в 16:54

Извършители на грабеж във Видин са задържани

По искане на Районна прокуратура - Видин брат и сестра са с наложени мерки "задържане под стража" за грабеж във Видин, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.  Престъплението е извършено на 20 септември. Двамата са нападнали 31-годишен мъж като му нанесли удари в областта на гърба. Те отнели от пострадалия парична в сума в размер..

публикувано на 26.09.22 в 16:00

Доставиха бюлетините за парламентарните избори във Видин

50 000 бюлетини, предназначени за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., бяха доставени във Видин, съобщиха от Областна администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ.  До предаването им на секционните избирателни комисии е..

публикувано на 26.09.22 в 16:00