Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видински ученици помагат на връстници да посрещнат Коледа

3
Снимка: Стефка Павлова

Коледна акция за подпомагане на ученици от социално слаби семейства и сираци се провежда в Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин. Организирани са различни дейности за набиране на средства, с които ще бъдат закупени хранителни продукти от първа необходимост, обясни председателят на ученическия съвет Глория Ангелова:

"Тази година много ученици и учители се включиха в коледния базар с дрехи, който се организираше в училище. Освен това организирахме коледен арт-базар с хранителни изделия, които учениците направиха вкъщи- повечето са сладкиши. Направили сме и много картички, коледна украса. Всичко е направено от ученици и се продава на ученици."

Инициативата "Подай ръка- дари усмивка" се организира успешно в рамките на учебното заведение от няколко години. За първи път събраните средства са по-малко от необходимите, обясни помощник-директорът Стефка Лалова:

"Направили сме списък с 20 деца, крайно нуждаещи се от хранителните пакети и продукти. Някъде към 500 лева са ни необходими, за да допълним това, което до момента сме събрали и сме направили. Малко сме притеснени от факта, че сумата, която очаквахме да съберем, все още не е събрана, а тя ни е необходима, за да бъдат направени наистина хубави пълни коледни пакети. Бих призовала всички, които имат желание да дарят хранителни продукти, пакетирани или пък пари, биха могли да го направят в нашето училище."

Акцията продължава с набиране на дарения и коледен базар с дрехи. 

Галерия

Вижте още

Община Мездра връчи плакети на културни дейци

В навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември, Община Мездра връчи възпоменателни плакети за принос в развитието на читалищната дейност в общината на четирима дългогодишни читалищни работници.  Това са библиотекарите Милка Пухалска от НЧ „Просвета 1897“ - село Долна Кремена, Мариана Димитрова от НЧ „Наука 1919“ - село Лик,..

публикувано на 30.10.20 в 18:06

Снимката на 30 октомври 2020 година

Обновената сграда на видинския драматичен театър участва в националния конкурс "Сграда на годината" . В област Враца са регистрирани  нови 56 случая на болни от COVID-19 за последното денононщие. Всички те са диагностицирани за домашно лечение и наблюдение. 12 заразени с коронавирус са регистрирани в област Видин за последното..

публикувано на 30.10.20 в 18:05

В Белоградчик са готови за зимата

В Белоградчик заседава Щабът за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия - във връзка с готовността за зимно снегопочистване и защита при бедствия.  Дейностите по зимно поддържане се извършат по общински пътища, съгласно утвърдения списък на общинските пътища с обща дължина 55,24 км. Снегопочистване се извършва на улици, определени от..

публикувано на 30.10.20 в 17:45

56 нови случая на болни от COVID-19 в област Враца

В област Враца са регистрирани  нови 56 случая на болни от COVID-19 за последното денононщие. Всички те са диагностицирани за домашно лечение и наблюдение. 31 от регистрираните положителни на COVID-19 са от  Враца. Касае се за 11 мъже и 20 жени, на възраст от 2 до 64 години. 9 лица – 4 мъже и 5 жени, на възраст от 11 до 68 години, са от..

публикувано на 30.10.20 в 16:28

Общината подпомага финансово болницата в Мездра

За да се снабди с апарат за обдишване на пациенти с COVID-19, спешно  ще бъде подпомогната финансово болницата в Мездра.  Решението е взето на октомврийската сесия на Общинския съвет, а вносител на докладната е кметът Иван Аспарухов. Чрез частичната актуализация на капиталовите разходи в бюджета Община Мездра ще подпомогне финансово с около 35 хил...

публикувано на 30.10.20 в 15:40
д-р Хрисим Чучков

Стипендии за 22 талантливи деца от Враца

 22 талантливи деца в неравностойно положение  ще получат средства за годишни стипендии от Сдружението с нестопанска цел "Вестители 2007"  в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември. Средствата са събрани от членовете на сдружението. Единственото условие е учениците да имат отличен успех, припомни председателят на неправителствената..

публикувано на 30.10.20 в 15:12

Сградата на театъра във Видин влиза в конкурса "Сграда на годината"

Обновената сграда на видинския драматичен театър участва в националния конкурс "Сграда на годината". Това съобщи директорът на културната институция Дейвид Славчев: "Вероятно повечето хора във Видин знаят, че това наистина е първата сграда, строена за целите на театър в България, че е паметник на културата. Това, което може би не знаят, че тази..

публикувано на 30.10.20 в 14:58