Започна традиционният панаир в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Панаирните дни в Бяла Слатина започнаха. В 10:00 ч. беше открита изложба на общинските детски градини, последва състезание за ученици от 1 до 4 клас- "Бързи, смели, сръчни", като победител стана Начално училище "Цани Гинчев". По повод Кръстовден- празникът на града, в 12:00 ч. беше отслужен празничен водосвет в общината. Официалната церемония по издигане на знамената ще бъде в събота. Програмата продължава с песенен фестивал на пенсионерските клубове, каза Боряна Петкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности и интеграция" в Община Бяла Слатина.
"Във фестивала участват 14 пенсионерски клуба, общо участниците са 150. В по-късната част на деня ще открием изложба, имаме и една волейболна среща, а в 19:00 ч. кметът официално ще открие началото на панаирните дни. Ще последва концерт на самодейните състави при Народно читалище "Развитие" гр. Бяла Слатина. По-интересното в петък е представянето на книгата "Духът на родния край" на автор от нашия край. За втора поредна година ще проведем "Бяла Слатина в търсене на талант". Миналата година имахме талант в областта на танцовото изкуство. Вечерта гостите на града ще се насладят на концерти на две читалища- с. Търнава и с. Бърдарски геран, след това ще последва концерт на Деси Добрева и Шкумбата. В събота започваме с едно ново мероприятие за най-малките жители на града. Състезанието се казва "Мама и аз". След това имаме детско утро, курбан за здраве в местния храм. В 17:00 ч. имаме открито студио, в което ще вземат участие народни представители от нашия многомандатен район, а също и успели жители от града. Ще завършим съботната вечер с фойерверк шоу. През последния ден по традиция ще ни гостува рок група. За доброто настроение на всички ще се грижи група КОНКУРЕНТ. Същият ден ще се проведе и финалът на общинския футболен турнир."

Панаирните дни в града ще продължат до неделя. 


Вижте още

Библиотеката в Мездра обогатява фонда си

Читалищната библиотека в Мездра спечели проект за книги във Втората сесия на Министерството на културата  "Библиотеките - съвременни центрове за четене и информираност". Той включва заглавия от съвременната българска художествена литература, учебно-помощна и детска литература, справочна и отраслова литература.  Сумата, която се отпуска е 1141,08..

публикувано на 07.12.19 в 12:30

От врачанската полиция отчетоха сериозен спад на престъпленията

Директорът на ОД на МВР Враца старши комисар Янко Янколов представи цифри и факти за ноември, които са с между 15 и 20% намаление в сравнение с октомври. 231 заявителски материала през 11-ия месец на годината срещу 272 за предходния месец показва спад от 15%. Престъпленията са  намалели с 1/5 за месец и от 181 през октомври са констатирани..

публикувано на 07.12.19 в 10:23

Коледна работилница отваря врати във Враца

"Коледна работилница" ще се проведе за 4-ти път подред в детския отдел на Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца днес от 10 часа . Тя е насочена към всички деца, техните родители и близки. Идеята е да направят украшения за дома си и да усетят коледния дух, обясни за Радио Видин Милена Николова от библиотеката. "Да могат да направят..

публикувано на 07.12.19 в 09:30

Дядо Коледа пристигна във Враца с файтон на Мито Орозов

С реставриран файтон, направен по чертежи на видния врачански индустриалец и фабрикант - Мито Орозов, във Враца пристигна Дядо Коледа. На площад "Христо Ботев" пред 8-метровата коледна елха беше подготвена празнична програма, в която взеха участие приказните герои -Мечо Пух и Тигър. Кметът на Община Враца - Калин Каменов поздрави присъстващите и..

публикувано на 07.12.19 в 08:31

Снимката на 6 декември 2019 година

Големият християнски празник – Никулден бе отбелязан с литургии, курбани и литийни шествия в Северозападна България. Студеното време не попречи на  хората да се включат в тържествените събития за празника. Никулденската традиция да се празнува с обща трапеза и рибен курбан в Клуба на пенсионера и хората с увреждания "Просънъц" бе въведена от..

публикувано на 06.12.19 в 17:55

Вълчедръм и Якимово с компостираща инсталация

Започва строежът на компостираща инсталация за разделно събиране на биоразградими и зелени отпадъци от териториите на общините  Вълчедръм и Якимово . Общата стойност на проекта е 3 285 654 лв .,  2 080 454 лв са от "Европейския фонд за за регионално развитие" и 367 139 лв. национално финансиране, каза за Радио ВИДИН  Иван Бонев  -главен експерт в..

публикувано на 06.12.19 в 15:30

Втора седмица няма следа от изчезналата 73-годишна жена от село Киреево

Повече от две седмици няма следа от 73-годишната Венка Ганчева от видинското село Киреево . Жената напуснала дома си на 22-ри ноември, когато отшила в гората за гъби и оттогава е в неизвестност. Не е имала тежки здравословни проблеми, каза преди дни кметският наместник на селото Маргарита Георгиева . В издирването освен служители на полицията..

публикувано на 06.12.19 в 15:17