Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици и учители подготвят коледни сладки за децата във Видин

| обновено на 05.12.17 в 13:49
4
Снимка: Венцислав Величков

Коледни пакети със сладки ще получат децата, които присъстват на традиционното запалване на светлините на елхата във Видин. Учители и ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ в града приготвят сладките изкушения, с които да изненадат малчуганите по време на тържеството на площад „Бдинци“ на 7 декември. За да бъдат осигурени продуктите за лакомствата, кметът на Видин Огнян Ценков връчи миналата седмица необходимата сума на директора на гимназията Евлогия Манджукова. 

В учебната кухня на гимназията кипи усилена подготовка. Почти всички сладки вече са готови, остава само да се опаковат, каза заместник-директорът по учебно-производствената дейност Нели Бушева:

"Учителите и учениците от направление "Туризъм" подготвят пакетите за коледната елха. До момента са подготвени от 8 до 10 вида различни сладки, някои от които се подготвят традиционно, а други са нови като идеи. В процеса на работа и в момента на самото оформяне се раждат нови идеи. Сладките се произвеждат само от натурални продукти, без консерванти."


Ученици от 11 и 12 клас активно се включваха в направата на коледните сладки съвсем доброволно.

"Аз съм Елмира Кирилова от 12 клас. Аз сама пожелах да се включа. В момента се занимавам със захарното тесто. Елхичките са ми любими, има много украшения по тях. Използваме краве масло, яйца, брашно... Аз съм Надя Ангелова от 11 клас. В момента изрязвам формички за бисквитките, за да могат да се украсят. В сладките слагаме мед, карамфил и джинджифил, масло, свинска мас. Най-интересни ми изглеждат ботушчетата и елхичките."


300 малчугани ще получат пакети, пълни с различни видове вкусни коледни сладки на 7 декември, когато в 17:30 ч. ще грейне празничната елха в центъра на Видин.

Галерия

Вижте още

Химни на Европейските първенства по футбол в „Музикална зона“

  Евро 2020 започна! Цар Футбол ще властва през следващия месец. Мъжката част от населението, поне в Европа, ще се забавлява, ядосва и пирува със своите футболни любимци, а женската ще трябва да се задоволи с времето между мачовете и почивките ;) Или може би с ритмичните песни, свързани с футбола! Днес в “Музикална зона” ще чуем химните от..

обновено на 14.06.21 в 09:43

В "Музикална зона" ще се ваксинираме с DAC & ALEKSANDAR

   Изпълнителите на придобилата популярност по време на пандемията кавър песен "Корона, чао" - Александър и Дац, направиха нов хит - "Ваксина, ваксина". През последната година те станаха известни не само на Балканите, но и в цял свят. "На "Марина, Марина" от Роко Граната направихме текст, който е хумористичен и актуален”, разказва Драган Дац.  Двамата..

публикувано на 10.05.21 в 09:53

Велоуикенд във Врачанско

Колоездачен клуб "Враца Велообщество" проведе велоуикенд в Северозапада. Участниците преминаха през красивата природа на Врачанския Балкан и Искърското дефиле, посетиха манастир, музеи и много природни забележителности. Участниците разгледаха местните забележителности, между които са водопадът Скакля, Черепишкия манастир, тракийското селище..

публикувано на 29.04.21 в 15:26

Кампания популяризира туристически обекти в Северозапада

Движение "Северозапазване" от град Кула започна нова кампания- "Северозападът е България". Идеята е известни личности да рекламират туристически обекти от региона. "Идеята е да наблегнем на по-малките населени места, на самите културно-исторически обекти. Да изработим една карта на тези обекти, на края на годината да съберем всички тези..

публикувано на 29.04.21 в 15:24

Проф. Венелин Терзиев: Доста отворени въпроси остават след приемането на Стратегията за висшето образование

Проф. Венелин Терзиев е доктор на науките по „Национална сигурност“, научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство“ в Националния военен университет „Васил Левски“ – гр. Велико Търново, доктор на икономическите науки по научна специалност „Финанси“ в Стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов“ – гр...

публикувано на 28.04.21 в 16:30

Проф. Андрей Захариев за предизвикателствата пред системата на висшето образование

Проф. д-р Андрей Захариев е роден във Видин. Завършва висше образование в СА „Д. А. Ценов“ през 1994 год. и защитава докторска степен през 1999 год. в областта на инвестициите в човешкия капитал. Доцент е по финанси от 2001 год. и професор от 2012 год. с втора хабилитация по фискална децентрализация. С над 200 научни публикации по финанси и икономика...

публикувано на 28.04.21 в 13:26

Любими песни за любими цветя в „Музикална зона“

  Пролет е! Килим от пъстри цветя се разстила по земята. И като в букет са наредени празниците Лазаровден, Цветница, Великден, Гергьовден- изпълнени с много цветя, благоуханен аромат и усещане за пролет. Като магичен букет от цветове, аромати и звуци ще се излеят и песните в днешната „Музикална зона“, ще стимулират сетивата ни и ще изпълнят с еуфория..

публикувано на 26.04.21 в 09:50