Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видински фотограф подреди изложба в детска градина

4
Снимка: Личен архив

Поредната си изложба подреди видинският фотограф Богомил Петров в детска градина "Незабравка". В изложбата са включени фотоси на възпитаниците на детската градина при отбелязване на духовния празник на Видин- Димитровден.

"За момент се откъснах от сивотата на нашето ежедневие и се потопих в празничната атмосфера, която цари в детската градина. Спомнихме си как на Димитровден тръгнахме от детската градина и заедно с децата направихме една опознавателна обиколка на забележителностите на Видин- Баба Вида, Кръстата казарма, Синагогата, джамията на Осман Пазвантооглу, църквата "Св.Николай", Стамбол капия. Обещахме си напролет отново да се разходим из Видин заедно"- каза Богомил Петров.

Около 35 снимки съдържа изложбата, днес те са подредени така, че да изпишат числото 1219- това е поредният номер на изложба, организирана от фотографа. Като подарък Богомил Петров получи изрисувана от децата кратунка, както и благодарствено писмо от ръководството на училището. Снимките ще останат в детската градина.

Галерия

Вижте още

Детската градина в Бойница започва работа от 1 юни

Детската градина в Бойница ще възобнови дейността си от първи юни . В момента се извършва необходимата подготовка, обясни кметът на общината Анета Генчева . "Обикалям Видин с един списък, докладна на директорката на детската градина с различни предпазни мерки, дезинфектанти, безконтактни термометри и т.н., които трябва да купим. Това, което..

публикувано на 26.05.20 в 12:38

Мъж почина след катастрофа в село Косово

Катастрофа в  стоманобетонен електрически стълб,  в село Косово,  завърши фатално, съобщават от областната дирекция на полицията във Видин.  В събота, лек автомобил "БМВ", с видинска регистрация, управляван от 33-годишен местен жител, на прав участък от пътя в селото се е блъснал в стълба. Водачът е починал в линейката на път за болницата...

публикувано на 26.05.20 в 11:30

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца отново отваря врати

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца възобновява дейността си от 30 май, събота . Това съобщи координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова: "Първите прегледи, които ще се случат след извънредното положение, ще бъдат в събота на 30 май. От 10 часа ще приема д-р Явор Малинов. Следващите седмици вече..

публикувано на 26.05.20 в 11:20
Полицейска кола

Две жени пострадаха при побой в Бойчиновци

Мъже на 32 и на 29 години от София и село Селановци нахлули в частен дом в град  Бойчиновци, където нанесли побой на две жени, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът се е случил вчера около  10:00 часа. Мъжете с а повредили 2 метални врати на жилищен имот за да влязат, след което нанесли побой на 49-годишна местна жителка и 30-годишната ѝ дъщеря..

публикувано на 26.05.20 в 11:18

На 1 юни ще заработи лабораторията за PCR тестове във Враца

До края на седмицата се очаква да бъде доставен последният модул от оборудването на новата лаборатория за извършване на PCR тестове, която се изгражда в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца. Лабораторията може да започне работа от 1 юни, обясни изпълнителният директор на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев: "Оборудването е тук и е..

публикувано на 26.05.20 в 11:12

Още шестима излекувани от COVID-19 в област Видин

Още 6 лица от област Видин са излекувани от COVID-19. Петима от излекуваните са домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец , а  едно лице е лекувано и изписано от МБАЛ "Света Петка" - Видин.  Данните са на РЗИ – Видин, след обработка на получени  протоколи  от Националната референтна лаборатория.  Към 10:00 часа на 26 май потвърдените..

публикувано на 26.05.20 в 10:48

16 предложения ще обсъди Общинският съвет в Мездра

Този четвъртък /28 май/ от 16.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет Мездра при Проект за дневен ред от 18 точки. Местните избраници ще започнат работа с обсъждане и приемане на Програма за управление на община Мездра за мандат 2019 - 2023 година, Отчет за изпълнение на актовете на ОбС за периода ноември 2019 - април 2020 година,..

публикувано на 26.05.20 в 08:46