Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин отново ще е домакин на финали от ученическите игри

Снимка: УСК"Шампион"

На 3 май 2018 г. в град Видин тържествено ще се открият финалите по баскетбол при юношите ХІ-ХІІ клас от 34-те държавни ученически игри. Престижната надпревара ще се проведе в спортна зала "Фестивална" и ще продължи до 6 май с участието на най-добрите 10 отбора от страната:
Профилирана ПМГ ”Екзарх Антим І” Видин
Средно училище ”Антим І” Златоград
Профилирана ПМГ ”Никола Обрешков” Казанлък
Профилирана ГПЧЕ ”Петър Богдан” Монтана
Профилирана ГПЧЕ ”Алеко Константинов” Правец
ІІ Средно училище ”Емилиян Станев” София
Средно училище ”Васил Левски”Троян
Професионална техническа гимназия ”Цар Симеон Велики” Търговище
Профилирана ПМГ ”Нанчо Попович” Шумен
Природо-математическа гимназия ”Атанас Радев” Ямбол
Видинска област ще бъде представена от тима на Профилирана природо-математическа гимназия ”Екзарх Антим І”. Юношите на Росен Ракаджиев станаха общински и зонален първенец, с което си спечелиха квота за финалите на игрите и през 2018 г. Участващите отбори ще пристигнат ден по-рано на 2-ри май за техническата конференция на водачите на отборите и главното ръководство на състезанието. Тя ще се проведе от 19.00 часа в хотел "Ровно". След тегленето на жребия ще стане ясна и програмата на шампионата.
След 27 изиграни срещи в рамките на 4 дни ще бъде излъчен шампиона на България по баскетбол при юношите ХІ-ХІІ клас от 34-те държавни ученически игри.
Ученическите игри са най-престижната и най-масова изява в областта на ученическия спорт. Организират се Българската асоциация "Спорт за учащи" по утвърдени правила от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Ученически спортен клуб "Шампион" е организацията, която провежда игрите за област Видин със съдействието на Община Видин и Регионалното управление по образованието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Монтана

Младежкият дом в Монтана ще бъде домакин на турнир по тенис на маса за ученици. Състезанието е тази събота (30 март), като записването ще става на място, от 9:00 часа. Няма такса за участие. Турнирът е за ученици от 5-и до 12-и клас, разделени на две групи. Първата е 5-8-и клас и втората - 9-12-и клас. Групите са смесени. Регламентът..

публикувано на 26.03.24 в 12:00

Волейболният "Монтана" загуби отново от ЦСКА

Волейболистите на "Монтана" загубиха и втората си ¼ -финална плейофна среща от ЦСКА. В столичната зала "Васил Симов" "армейците" се наложиха с 3:1 гейма и така с два успеха, с един и същи резултат, се класират на ½ -финала. За Монтана сезонът приключи на четвърто място.  Капитанът на монтанци Георги Елчинов бе преквалифициран в либеро, за да..

публикувано на 26.03.24 в 10:55

"Кула-04" разгроми "Дуло"-Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" – Видин с 8:1 в първи кръг от пролетния полусезон на Областна футболна група "Видин". Николай Николов вкара четири гола, Тони Цветков добави два гола и по един гол реализираха Николай Иванов и Емил Петров, посочи Пенко Йончев, треньор ФК "Кула-04": "С мъжете убедителна победа  на старта..

публикувано на 25.03.24 в 15:33

Започна регистрацията за Вършец рън

Започна регистрацията за участие в тазгодишното издание на Вършец Рън.  Спортният форум ще се проведе на  14 юли (неделя) за втора година с различни трасета и дистанции, като могат да участват и деца. С тартът е в центъра на града. ПРОГРАМА: 13 ЮЛИ – СЪБОТА 10:00 – 18:00 –  Регистрация за „Вършец рън"– получаване на стартов пакет –..

публикувано на 24.03.24 в 15:09

"Локо" Мездра не се даде и на "Академик"

В среща от 20-ия кръг на Северозападната Трета лига в Мездра петият в класирането „Локомотив” и вторият „Академик” Свищов направиха нулево равенство. Двете нули обаче не показват безинтересен мач – напротив, срещата бе изпълнена с много положения и атрактивна игра. Двамата вратари спасиха доста удари и не допуснаха топката в мрежата си. Старши..

публикувано на 24.03.24 в 14:06

"Монтана" с грешна стъпка на ¼-финала

Волейболистите на Монтана направиха фалстарт в плейофите. В зала „Младост" момчетата на треньора Даниел Пеев отстъпиха с 1:3 гейма на ЦСКА в първа ¼ финална среща. В тази фаза се играе до две победи от три мача. В понеделник ЦСКА приема Монтана. При успех се класира на ½ финал. При загуба третия мач отново е в Монтана, на 28 март. В препълнената със..

публикувано на 24.03.24 в 14:04

"Ком" Берковица с нова победа

Лидерът в четвърта монтанска футболна дивизия Ком /Берковица/ не се затрудни при гостуването на Пъстренец /Долно Белотинци/. Тимът на Венци Иванов се наложи с 3:1 в среща от 13-ия кръг. До почивката берковчани си вкараха головете, а те бяха дело на Ивайло Тошев, Десислав Андреев и Антонио Антонов. В началото на втората част от дузпа Боб Войков вкара..

публикувано на 24.03.24 в 14:00