Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Камиони от Видин рекламират България

Видински тирове популяризират забележителности от България. Камионите с фотографии на ремаркетата си на знакови архитектурни и природни обекти обикалят Европа от около месец. Идеята за нетрадиционната реклама на страната ни е на Владислав Ангелов, собственик на видинска транспортна фирма. Министерството на туризма помага тя да се осъществи. Фирмата поема разходите по преобразяването на камионите, разказа Владислав Ангелов:


"Ние сме го видели тука в Полша, правят промоции по подобен начин на тяхното Министерство на икономиката... Понеже ние такава силна индустрия нямаме, но пък имаме туризъм да популяризираме. Както знаете, ние имаме доста силен автомобилен парк, който пътува из цяла Европа и нашите потенциални туристи са обикновено от Европа, затова е хубаво да се използва един вид бизнес, който може съвсем естествено да помага на други и по този начин да популяризираме и България като туристическа дестинация с природни и исторически паметници, с места, които са малко известни на широката публика в Европа... Планираме другата седмица в София да имаме среща с министърката и представители на браншовите организации на автомобилния транспорт, по-големите превозвачи, за да обсъдим действително как може да се направи, защото с едни неголеми средства може да се постигне доста добър ефект", обясни за Радио ВИДИН Владислав Ангелов.

12 камиона популяризират България като туристическа дестинация. Сред изображенията са тези на Белоградчишките скали, Стария град на Пловдив, Тракийското съкровище. 

Галерия

Вижте още

Ремонтират централния площад в Белоградчик

Започва ремонтът на площад "Възраждане" в Белоградчик . През това лято той ще бъде изцяло реконструиран. Това включва подмяна на настилката и облицовка на цветарниците.  До паркинга ще се изградят амфитеатрални места за сядане. Сцената ще се запази.  От северната страна ще бъдат поставени ограничители за паркинг. Ще се направи и ново осветление,..

публикувано на 03.07.20 в 11:59

Кола изгоря във видинския квартал "Химик"

Рано тази сутрин, към 4 часа, екип на пожарната е реагирал на сигнал за горящ автомобил, паркиран пред жилищен блок в к-с "Химик" във Видин, информират от ОД на МВР-Видин. Пламъците унищожили превозното средство, собственост на местен жител. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието.  Разследването по случая продължава. В..

публикувано на 03.07.20 в 11:28

Ясни са финалистите от Националния фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада"

Фолклорни таланти  от София, Пловдив, Плевен, Габрово, Шумен, Видин, Хасково, Берковица, Монтана и още 6 населени места се включиха в тазгодишното издание на  Националния фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада". З а дванадесета поредна година Младежкият дом в Монтана се превърна в люлка на българския фолклор, но този път виртуално. Тази..

публикувано на 03.07.20 в 11:20

Голям фермерски пазар посреща производители във Враца

Чипровски кори за баница, сезонни биоплодове и зеленчуци директно от производителите, специална селекция на сиропи от бъз, червена боровинка и джинджифил, козе сирене, ракия от ягоди и вино от малини са само част от атрактивните продукти, които ще се предлагат на предстоящия голям фермерски пазар, който се организира от Община Враца на 4 и 5..

публикувано на 03.07.20 в 11:00
бяла американска пеперуда вредител видин

Пръскат срещу бяла американска пеперуда във Видин

Започна дезинсекция срещу бяла американска пеперуда на територията на град Видин , информират от пресслужбата на общината.  Поради увеличената популация на гъсеници са взети мерки на територията на целия град за масирана обработка срещу вредителите - първо поколение.  Процесът цели не пълното унищожение на този вид насекоми, а намаляване числеността..

публикувано на 03.07.20 в 09:38

Изграждат предрпиятие за компостиране и околовръстен път в община Вълчедръм

Изграждат предрпиятие за компостиране на зелени отпадъци в община Вълчедръм. Участие в проекта има и община Якимово. Административната сграда е построена, получена са машините и техниката, предстои да бъдат изградени халета и воден басейн. Това съобщи за Радио ВИДИН Иван Барзин кмет на Вълчедръм: "Компостиране на отпадъци от дома...

публикувано на 03.07.20 в 09:29

Лятно училище по риболов за ученици от Монтана стартира в края на юли

Лятно училище по риболов “Синьо лято” ще се проведе за втора поредна година. Въпреки трудностите около пандемията с коронавируса “Синьо лято” отново ще събере децата на Монтана на язовир “Долна вода” край Студено буче. Този път обучението ще протече в по-съкратена форма и по-малко ученици, заради мерките срещу коронавируса, съобщи Мария..

публикувано на 03.07.20 в 08:15