Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Камиони от Видин рекламират България

Видински тирове популяризират забележителности от България. Камионите с фотографии на ремаркетата си на знакови архитектурни и природни обекти обикалят Европа от около месец. Идеята за нетрадиционната реклама на страната ни е на Владислав Ангелов, собственик на видинска транспортна фирма. Министерството на туризма помага тя да се осъществи. Фирмата поема разходите по преобразяването на камионите, разказа Владислав Ангелов:


"Ние сме го видели тука в Полша, правят промоции по подобен начин на тяхното Министерство на икономиката... Понеже ние такава силна индустрия нямаме, но пък имаме туризъм да популяризираме. Както знаете, ние имаме доста силен автомобилен парк, който пътува из цяла Европа и нашите потенциални туристи са обикновено от Европа, затова е хубаво да се използва един вид бизнес, който може съвсем естествено да помага на други и по този начин да популяризираме и България като туристическа дестинация с природни и исторически паметници, с места, които са малко известни на широката публика в Европа... Планираме другата седмица в София да имаме среща с министърката и представители на браншовите организации на автомобилния транспорт, по-големите превозвачи, за да обсъдим действително как може да се направи, защото с едни неголеми средства може да се постигне доста добър ефект", обясни за Радио ВИДИН Владислав Ангелов.

12 камиона популяризират България като туристическа дестинация. Сред изображенията са тези на Белоградчишките скали, Стария град на Пловдив, Тракийското съкровище. 

Галерия

Вижте още

Читалището в село Лик отворено за деца

Библиотеката в Народно читалище "Наука 1919" в мездренското село Лик не спира работата с деца през цялото лято . Библиотекарят Мариана Димитрова споделя, че децата не спират да идват всеки ден и тя не може да не отвори за тях. Темите всеки ден са различни, за да е интересно. По изготвената програма децата се запознават с историята на село Лик, с излети..

публикувано на 15.08.20 в 13:33

Голяма Богородица е!

Днес Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица , известен и като Голяма Богородица. Света литургия се проведе от 9 часа в катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" във Видин. Вярващи споделиха, че се молят основно за здраве: "За починалите и моята..

публикувано на 15.08.20 в 12:27

Отбелязваме Международния ден на бездомните животни

На 15 август се отбелязва Международния ден на бездомните животни.   Този ден се чества от 1992 година по предложение на Международното дружество за правата на животните. Отбелязва се винаги през третата събота на м. август в САЩ и в близо 20 други държави.  По този начин хората се призовават да покажат съпричастност и подкрепа на живеещите на улицата..

публикувано на 15.08.20 в 10:00

Няма новозаразени с COVID-19 в Северозапада

174 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие при направени 5 934 PCR теста, показват официалните данни на Единния информационен портал. Това означава, че положителни проби са дали малко над 2.9 на сто от изследваните.   Няма нови случаи за Видин, Враца и Монтана сочат още официалните данни. Оздравелите са 213, 8 души..

публикувано на 15.08.20 в 08:15
Изворски манастир

Изворският манастир отбелязва храмов празник

Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица.  Изворският манастир "Успение Богородично"  отбелязва своя х рамов празник .   Самото Богослужение започва в 8 часа, а Светата литургия в 9 часа, след което ще има тържествен водосвет , обясни игуменът на манастира  архимандрит..

публикувано на 15.08.20 в 08:00

Снимката на 14 август 2020 година

Образите на светите братя Кирил и Методий ще бъдат изсечени върху ствола на изсъхнало вековно дърво пред видинско училище, което носи техните имена. Автор на скулптурата е Марин Вардолов-Мичо. Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване. Текучеството на работна сила е..

публикувано на 14.08.20 в 18:00

Малкият Станимир от Видин се нуждае от средства за операция

7- годишният Станимир от Видин е с диагноза детска церебрална парализа, а семейството му очаква дата за операция на момчето в чужбина. За да замине, са необходими 7 500 евро , които са непосилни за близките му .   Преди година и половина Станимир, който е в инвалидна количка, претърпява операция в Австрия, с надеждата, че той ще може  да..

публикувано на 14.08.20 в 17:13