Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проходими са пътищата във Врачанско

Снимка: Жоро Александров

От Областното пътно управление на Враца съобщиха, че пътищата във Врачанско са почистени и проходими при зимни условия.

По информация на общинската фирма БКС улиците във Враца са били обработени със 150 тона сол, работили са 8 снегорина. Очаква се до края на деня машините да влязат и в малките улички, тъй като акцентът от сутринта е поставен върху основните пътни артерии.

Служители на предприятието почистват централната пешеходна зона, тротоарите и площите около детски, учебни и здравни заведения с роторни машини.

Четвъртокласната пътна мрежа е проходима при зимни условия, а в населените места от общината няма проблеми с транспорта, електрозахранването и водоснабдяването. Контрол по снегопочистването се извършва от звено „Инспекторат“. 


Републиканските пътища, които преминават през областта, също са почистени и проходими при зимни условия. По-добро е състоянието на Е79 в посока към Монтана. Задоволително е положението в участъка между Враца и Мездра, както и по второкласното шосе за Оряхово. Най-зле почистен е пътят до Криводол, като 17-те километра се изминават за повече от 30 минути.

От Националния институт по метеорология и хидрология е обявен жълт код за област Враца за значителни валежи от сняг.

Вижте още

Нов автобус за учениците в Белоградчик

Община Белоградчик получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус, който ще се ползва от общинските училища, съобщават от местната администрация. В учебните заведения, освен от Белоградчик, учат деца от селата Боровица, Горни Лом, Долни Лом, Гара Орешец, Дъбравка, Ошане, Салаш, Средогрив, Раяновци, Репляна, Търговище,..

публикувано на 05.08.20 в 10:42

Над 40 градуса ще са температурите през месеца

Над 40 градуса ще надхвърлят температурите през месеца, прогнозира Леночка Ангелова , началник на ХМО – Монтана. Август ще е горещ, с намаляване на валежите, което ще доведе до засушаване. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса. Средната месечна температура за равнинната част на Монтанско ще е между 20 и 25 градуса, а за..

публикувано на 05.08.20 в 10:33

Оправдаха бивш шеф на болницата във Враца

Врачанският окръжен съд оправда бившия изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“ Светозар Луканов по обвинение за покупка на компютърен томограф за нуждите на лечебното заведение при завишени цени. Апаратурата беше купена през 2014 г. за нуждите на отделението по образна диагностика за 782 970 лева. Според прокуратурата обаче пазарната..

публикувано на 05.08.20 в 10:23

255 са новите случаи на коронавирус у нас

255  са новозаразените с COVID-19 у нас при направени  5 325 PCR теста, показват официалните данни от единния информационен портал за денонощие.  Един е новият случай във Видин-  мъж на 70 години от областния град. Той е потърсил лекарска помощ със симптоматика на 1 август в Спешна помощ на МБАЛ "Св. Петка". На лицето е дадено предписание за..

обновено на 05.08.20 в 10:19

Симфониета- Враца с концерт "Огнени ритми" днес

Пореден атрактивен концерт под открито небе  предлага Симфониета-Враца на любителите на класическата музика. Гост изпълнители са  големите български китаристи - Цветан Недялков ("Ку-ку бенд") и Веселин Койчев ("Бели, зелени, червени"). Диригент е  Константин Илиевски . Концертът носи името "Огнени ритми“ и ще започне в 18.00 часа, днес . В..

публикувано на 05.08.20 в 09:09

Снимката на 4 август 2020 година

Предвид зачестилите въпроси за задълженията на работодателите за осигуряване на оптимална температура при работа в горещо време  от  Инспекцията по труда напомня, че при подаден червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Национален институт по метеорология и хидрология те следва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на..

публикувано на 04.08.20 в 18:00

Играят "Женско царство" в Монтана

Премиерата на новия спектакъл на Драматичен театър Монтана  "Женско царство" се радва на голям интерес от страна на публиката.   292-те места в голяма зала за 6 август са продадени . Това са половината места, които има право да бъдат заети, заради мерките срещу коронавируса.  В пиесата участват всички актьори в театъра. Режисьор на..

публикувано на 05.08.20 в 09:00