Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пет деца от Крушовица с месечни стипендии до края на втория срок

Снимка: Архив

Деца от врачанското село Крушовица ще получават месечна стипендия от 50 лева до края на втория учебен срок. Днес избраните стипендианти бяха отличени.

"Пет са децата, които ще получават стипендия от Александър Миланов. Днес той ги избра след оглед на творбите им- рисунки и есета. Трима са ученици до 4 клас, двама- до 7-ми. Всички ученици бяха писали по темата "Най-добрият човек, когото познавам". Александър Миланов обяви, че ще продължи да дава стопендията, която е нарекъл "Юлия" и от началото на следващата учебна година. "

В инициативата се включиха близо 20 деца от училището. Към всяка творба имаше обяснителен текст, а учителите от училище "Христо Ботев" в Крушовица бяха подготвили характеристика за всеки от учениците, в която описват силните страни на подрастващия.

Александър Миланов ще осигурява средствата от заплатата си.

Вижте още

Болницата в Мездра с нов управител

Д-р Соня Съботинова - бивш зам-директор на МБАЛ "Христо Ботев" Враца ще е новият управител на общинската болница в Мездра. Тя спечели конкурса за длъжността, до който бе допуснат и временно изпълняващия длъжността управител д-р Петьо Вълчев. Решението бе взето от петчленна комисия, определена от Общинския съвет. С Решение на местните сенатори, в..

публикувано на 06.04.20 в 16:10

Служители на Здравната каса работят на Дунав мост 2

Общо 18 служители на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ участват в подпомагането на дейността на Регионалната здравна инспекция / РЗИ/ във Видин, съобщават от касата. Обезпечени са сформираните от Областния кризисен щаб екипи на Дунав мост Видин - Калафат. 12 служители на РЗОК-Видин /по двама на смяна/ са включени в графика за работа на..

публикувано на 06.04.20 в 16:07

Драстично увеличение на новорегистрираните безработни във Враца

Средно по 30 души  се регистрират ежедневно  в Бюрото по труда във   Враца о т 13 март, когато влязоха ограничителните мерки . За сравнение два пъти по малко са били средно на  ден новите безработни за периода миналата година. Днес, пред борсата имаше чакащи, но нямаше опашка.  "Аз работех в хотел и целия персонал беше освободен, за да..

публикувано на 06.04.20 в 16:00

От местната управа в Белоградчик очакват среща с министъра на здравеопазването заради болницата

В условията на пандемия, болницата в Белоградчик спря приема на пациенти, защото няма достатъчно лекари, които да работят. Няколко специалисти са подали молби за напускане, след като е станало ясно, че в лечебното заведение ще се приемат и болни с COVID-19. Официално поводът да напуснат са неизплатени възнаграждения. За утре- 07 април, е..

публикувано на 06.04.20 в 15:47

Даряват предпазни маски и месни продукти на социално слаби в община Монтана

Община Монтана получи две дарения през почивните дни. Милан и Камелия Йосифови, собственици на фирма "Кариана" – Ерден са доставили 100 килограма месо и месни продукти за социалния патронаж в Монтана. Другият дарител е б ившият евродепутат Петър Курумбашев, който е  дарил 690 предпазни маски, съобщи кметът Златко Живков: "Той..

публикувано на 06.04.20 в 14:30

Близо 4000 тона отпадъци са извозени от Берковица до депото в Монтана

Общинско предприятие "Комунални дейности" в Берковица отчете дейността си. Предприятието извършва две дейности – отговаря за чистотата, както и за поддържането на зелените площи и дребни ремонтни дейности. Предприятието има нов управител – инж. Ивайло Димитров, който в доклада си подчерта, че хората са с все по-високи изисквания към качеството си на..

публикувано на 06.04.20 в 14:23

БЧК Видин започва раздаване на хранителни пакети на социално слаби

Хранителни продукти, непотърсени по оперативна програма "Храни", ще бъдат разпределяни от БЧК Видин на хора над 65-годишна възраст, които получават топъл обяд и на тези, които са на патронажна грижа. Агенция "Социално подпомагане" Видин е подала списък, като общият брой социално слаби за областта, които могат да получат хранителни помощи е 705, това..

публикувано на 06.04.20 в 14:16